Icon en

Zo pel je tomaten

snel en gemakkelijk
Info en Kook- en baktips
Zo pel je tomaten sidepic

Wat heb je nodig?
tomaten
een mesje
een pannetje kokend water
een schuimspaan

Zo pel je tomaten sidepicll

Tomaten zonder vel en stronkjes zijn lekkerder en makkelijker te verwerken in allerlei soepen en sauzen. Ook al blend je de tomaten, kleine stukjes vel kunnen stug zijn. Hier laten wij je zien dat tomaten pellen ieen snel en makkelijk klusje is.

Zo pel je tomaten

Zo pel je tomaten 01
Zo pel je tomaten 02
Zo pel je tomaten 03

Breng het water aan de kook.

Snij een kruisje in de tomaat.

Leg de tomaat in kokend water.*

als je ziet dat de puntjes van het kruisje beginnen te krullen schep je de tomaat met een schuimspaan uit het hete water en leg je de tomaat even in koud water

Zo pel je tomaten 05
Zo pel je tomaten 06

Trek met een mesje het vel van de tomaat.

Dat gaat nu supermakkelijk!

Snij ook de harde wit-groene kern uit de tomaten voor je ze gaat verwerken