Boodschappenlijstje
500 gram aardappelen, geschild en in blokjes van 2cm gesneden
30 gram boter
olijfolie, om in te bakken
2 appels, klokhuis verwijderd en in partjes gesneden
1 blikje cocktailworstjes
2 theelepels Franse mosterd
3 takjes tijm, blaadjes geplukt
Optioneel
sla
sperzieboontjes
Vandaag een lekkere, snelle maaltijd die bovendien weinig kost. Geschikt voor vleeseters en voor vegetariërs laat je gewoon de worstjes weg. De voorbereiding kun je voor het grootste gedeelte vooraf al doen. Dan is dit gerecht snel en makkelijk te maken. Hier is deze hussel een favoriet, die geregeld op het menu staat ;))
Zo maak je een worstjes, aardappel en appel hussel
De voorbereiding:
Was de sla.
Was en kook de boontjes.
Laat de sla uitlekken.
Schil de aardappelen.
Was de aardappelen goed schoon.
Droog ze af.
Snij ze in 2x2cm blokjes.
Was de aardappelblokjes en zet ze op het vuur.
Kook ze in 4 minuten en stoom ze droog.
Was de appels, verwijder het klohuis en snij in schijfjes.
Verhit de pan en laat de helft van de olie en boter smelten.
Zo bak je de appels
Bak de appel mooi goudbruin.
Bak de scijfjes aan beide kanten.
Schep ze uit de pan en zet ze opzij.
en zo bak je de hussel
Doe indien nodig de rest van de aolie en boter in de pan
Bak de aardappelblokjes en worstjes.
Doe als ze goudbruin zijn de appel er bij.
Laat alles goed heet worden.
Breng de hussel op smaak met zeezout en peper
Roer de mosterd er door voor extra smaak.
Serveer de worstjes, aarappel en appel hussel met boontjes en sla.
Geniet van je maaltijd!