Icon en

We werken met potlood, krijtjes en verf

en het wordt heel mooi
Verven, Tekenen & Kleuren, Dierenknutsel en Winter
Stepoe sidepic

Wat heb je nodig?
tekenpapier
potlood & stuf
kleurpotloden
viltstiften
vetkrijtjes
waterverf papier
waterverf
penselen of verfkwastjes
<< soms een model

Tekenen en kleuren sidepicll

Na al het geknutsel voor de Sint en kerst keren we weer even terug naar een van onze meest liefste bezigheden: tekenen en kleuren. Een van onze mini-monstertjes heeft een varaanknuffel, van kleins af aan is het zijn favoriet. De varaan gaat overal mee naar toe, elke dag gaat hij mee naar school met Puk.

Op bezoek of met een uitje en 's avonds mee naar bed natuurlijk, varaan is er altijd bij. In de winter heeft hij zijn lekker warme paddenstoeltrui aan, die omi voor hem heeft gebreid. Hij draagt ook een sjaaltje, dat een klasgenootje van Puk voor varaan gemaakt heeft. Er wordt goed voor varaan gezorgd!

Stepoeaan varaan 01
Tekenen en kleuren 02

Op de eerste tekening hierboven zie je varaan met een varaankind op zijn rug, het kind heet Pien. Deze tekening is met kleurpotloden gemaakt. Op de tweede tekening, die is gemaakt met viltstiften, zie je een dinosaurus met (net op de achtergrond te zien) een uitbarstende vulkaan.

Stepoeaan varaan 03
Pinguin 01
Tekenen en kleuren 05

Hierboven zie je Puk's echte varaan, hij is op weg naar school met Puk. Behalve de varaan is de pinguin hier ook een geliefd dier van de monstertjes. Kijk maar naar deze vetkrijt tekening, die is supermooi gelukt!

Tot slot een kwal, getekend met potlood en ingekleurd met vetkrijt en waterverf. Iedereen hier houdt veel van zeedieren, omdat ze mooi, bijzonder en zo kleurig zijn. Fijn hoor, als iedereen blij en rustig bezig is met het eigen kunstwerk!