Icon en

Waarom hebben we bijen nodig?

een leuk en leerzaam boek!
Dag van de Aarde, Prentenboek, Antroposofische boeken, Feesten van over de wereld , Informatief en leerzaam en Pop up / Flapjesboek
Why do we need bees home

Why do we need bees?
Auteur: Katie Daynes
Illustrator: Christine Pym
Bijen-expert: Jane Moseley
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald: niet
Verschenen: juli 2017
Uitgeverij: Usborne Publishing
ISBN13: 9781474917933
Prijs: € 13.50 (HC flapjesboek)
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Nu we het gisteren over Oerrr en de bijen hebben gehad lezen we Why do we need bees? Beter zouden wij het niet kunnen uitleggen aan onze mini-monstertjes dan schrijfster Katie Daynes en bovendien kreeg ze assistentie van een echte bijen-expert.

Why do we need bees is heel informatief, we leren veel interessante feiten over de bijen en het bijenleven. Het boek is erg ook leuk, mede door heel veel flapjes. De vrolijk gekleurde, lieve illustraties van Christine Pym maken dat je het boek onmiddelijk oppakt en niet neerlegt voor het uit is.

Why do we need bees 01
Why do we need bees 02
Why do we need bees 03

Het boek vertelt je ook wat jij kunt doen om de bijen te helpen. Want zonder de bijen groeien de planten niet en zitten we helemaal zonder eten. Niet alleen de mensen en dieren in Nederland, maar in alle landen op de wereld, dus deze boodschap is erg belangrijk! 1 minpuntje aan het boek: het is jammer genoeg (nog) niet in het Nederlands vertaald.

3 heldere sterren voor Why do we need bees? (Waarom hebben wij bijen nodig?), van de mini-monsters en de voorlezers!