Icon en

Vers gedroogde appeltjes

zijn het lekkerst
Antroposofische recepten, Herfst, Met vers fruit en Feesten van over de wereld
Vers gedroogde appeltjes sidepic

Boodschappenlijstje
3 appels
vers citroensap

ook nodig
een appelboor

oventemperatuur
50°C

Vers gedroogde appeltjes sidepicll

Vandaag maken we zelf gedroogde appeltjes voor de palmpasen-stok. We hebben mooie biologische Elstar appels van Rechtstreex lekker zoet en sappig. Verder heb je alleen een halve citroen en een appelboor nodig. O ja en een oven natuurlijk!

Zo maak je gedroogde appeltjes

Vers gedroogde appeltjes 01
Vers gedroogde appeltjes 02
Vers gedroogde appeltjes 03

Was de appels en boor de klohuizen er uit.

Schil de appels dun.

Pers een halve citroen uit.

Vers gedroogde appeltjes 04
Vers gedroogde appeltjes 05
Vers gedroogde appeltjes 06
Vers gedroogde appeltjes 07

Schenk het sap in een kom.

Snij de appels in dunne schijven.

Schud ze om met citroensap.

Leg ze op bakpapier op de bakplaat.

De appelschijfjes hebben 2.5 - 3 uur in de oven nodig, om te drogen

Vers gedroogde appeltjes 08
Vers gedroogde appeltjes 09
Vers gedroogde appeltjes 10

Droog de appeltjes in 3 - 4 uur.

Keer ze elk ½ om en leg ze op vers bakpapier.

Draai de oven uit en zet de deur op een kier.

Vers gedroogde appeltjes 11
Vers gedroogde appeltjes homepage

Wacht tot de appeltjes helemaal afgekoeld zijn, voor je ze uit de oven neemt.

Je hebt zelf lekkere appeltjes gemaakt, voor aan de palmpasenstok!

Fijn Palmpasen!