Icon en

Shakespeare

voor kids
Engelstalig , Young-adult boek en Literatuur
Shakespeare home
The Shakespeare Stories
Auteur: Andrew Matthews, William Shakespeare
Illustrator: Tony Ross
Serie: Shakespeare Shorts (16 delen)
Oorspronkelijk: Engels
Vertaald door: niet
Verschenen: januari 2012
Uitgeverij: Orchard Books
ISBN13: 9781408344897
Prijs: € 1.99 (ebook) € 7.65 (per deeltje)
Leeftijd: 10-16 jaar

 

De 16 meest geliefde verhalen van Shakespeare in een boxset en bewerkt voor kinderen - met illustraties van Tony Ross - hoe leuk is dat? Superleuk vinden wij! Deze box is uitgegeven ter gelegenheid van de 400ste sterfdag van de schrijver. Helaas zijn de boekjes niet in het Nederlands vertaald en is de (veel voordeliger!) boxset in Nederland niet verkrijbaar.


De boxset is wel bij amazon.co.uk te bestellen vanaf £ 2.90 (2e hands) of vanaf £ 4.99 (nieuw), maar daar komen wel dure verzendkosten bij. De ebooks en de losse boekjes vind je bij bol.com. Bij Scheltema in Amsterdam kun je boeken met 4 van de verhalen gebundeld (€ 9.95) of de boekjes met 1 verhaal bestellen.

Shakespeare 01
Shakespeare 02
Shakespeare 03
De teksten zijn aangepast aan de kids van vandaag. De verhalen zijn uiteraard ingekort maar in essentie trouw aan het origineel met nog steeds veel liefde, bedrog en moord maar door tieners te begrijpen. Samen met de aantrekkelijke tekenstijl van Tony Ross zijn de boekjes een plezier om te lezen en een aanwinst voor de algemene onwikkeling van elke tiener.
Shakespeare 04
Shakespeare 05
Volgens bol.com zijn deze boekjes geschikt voor kinderen van 3-4 jaar maar daar zijn wij het volstrekt mee oneens. Vanaf 7 jaar lijkt ons al ambitieus, ook al zou Engels de moedertaal zijn. Je kunt het wel per verhaal bekijken, je hoeft niet gelijk met Macbeth of Richard lll te beginnen maar vanaf ongeveer 10 jaar zijn alle verhalen echt geweldig.

 

3 eeuwig stralende sterren voor The Shakespeare stories van de voor altijd jonge snazzie lezertjes!