Icon en

Reptielenhuis De Aarde

in Breda
Info, Zomer, Vakantie- & weekenduitjes en Wetenschap
Reptielenhuis de aarde sidepic

Reptielenhuis De Aarde
Aardenhoek 26-A
4817 NE BREDA
Tel. 076-587 91 65

info@deaardebreda.nl

www.deaardebreda,nl

Openingstijden woensdag t/m zondag
van 10.00 uur tot 17.00 uur

Reptielenhuis de aarde sidepicll

Na het lezen van alle thema boeken over reptielen deze maand, willen de mini-monstertjes ze heel graag in het echt zien. Hoewel er in Blijdorp ook reptielen zijn gaan we vandaag naar Reptielenhuis De Aarde in Breda. We zijn er al eerder geweest en dat is heel goed bevallen! Hoewel de ruimte niet groot is zijn er heel veel bijzondere dieren om van dichtbij te bekijken.

Reptielenhuis de aarde 01
Reptielenhuis de aarde 02
Reptielenhuis de aarde 03

Buiten is het al gelijk leuk, er zijn allerlei dino's! Bij de ingang zien we al meteen Sporenschildpadden, uit de Sahara woestijn in Afrika. Maar eerst langs de kassa natuurlijk en dan zijn we binnen! Zo grappig, de Sporenschildpadden lopen met ons mee! Zij kunnen vanuit het buitenhok zelf kiezen of ze naar binnen willen of liever buiten blijven.

Reptielenhuis de aarde 05
Reptielenhuis de aarde 06
Reptielenhuis de aarde 07

Kijk maar, daar zijn de Sporenschildpadden weer! Naast de Sporenschildpadden woont de Aziatische Watervaraan. Aan de overkant is een groot bassin gemaakt, voor de Geelwangschildpadden. Je kunt hier voer kopen en zelf de schildpadden voeren.

Reptielenhuis de aarde 07
Reptielenhuis de aarde 08
Reptielenhuis de aarde 09

De verzorgers laten je diverse dieren zien, buiten hun hok. Je mag ze aaien maar ook zelf vasthouden, zelfs de Python! Dan gaan we naar boven, daar zien we een mooie Kroon Basilisk (vrouwtje).

Reptielenhuis de aarde 12
Reptielenhuis de aarde 13
Reptielenhuis de aarde 14
Reptielenhuis de aarde 15

Het mannetje heeft een kroon op zijn kop en een kam op zijn rug.

Dit is de Mertens Watervaraan, uit Australië.

Dit is de Blauwe Boomvaraan uit Batanta, Indonesië

Dit is de Afrikaanse Steppe Varaan, Puk vindt hem erg mooi!

De Kroon Basilisk komt uit Centraal-Amerika, specifiek uit Zuid-Mexico en Noord Colombia. Een leuk weetje: deze Kroon Basilisk Hagedissen kunnen bij gevaar over water rennen, daarom hebben ze de bijnaam 'Jezus Christus Hagedis".

De Mertens Watervaraan is een jager die op de rivieroever naar voedsel zoekt, bijvoorbeeld naar krabben en kikkers. Heel bijzonder: hij jaagt ook in het water, op vissen.

Leuk weetje: De Blauwe Boomvaraan gebruikt zijn staart als een 5e poot bij het klimmen, hij krult hem om de takken heen

De Afrikaanse Steppevaraan is mild giftig, niet giftig genoeg om een mens te doden maar meer als afschrikking

Reptielenhuis de aarde 14
Reptielenhuis de aarde 15
Reptielenhuis de aarde 16

Nog een super cool dier dat de verzorger ons van dichtbij laat zien is de Flappentak, een wandelende tak uit Australie. We zijn verbaasd als de verzorger verteld dat dit dier een wandelende tak is. Hij ziet er niet uit als de wandelende takken die wij kennen. Maar het is een mooi en slim dier waar de verzorger je heel veel over kan vertellen.

Reptielenhuis de aarde 17
Reptielenhuis de aarde 18
Reptielenhuis de aarde 19
Reptielenhuis de aarde 20

We kunnen je hier niet eens alle dieren van Reptielenhuis De Aarde laten zien, want we zagen ook nog een pad; kaaiman; kameleon; meer hagedissen en varanen en ook nog diverse slangen. Misschien vergeten we nu zelfs nog iemand om op te noemen! Dus ga vooral zelf kijken in de vakantie, het is hier erg interessant en superleuk!

Wat ook superleuk en heel bijzonder is: de kleine souveniershop! Er zijn de leukste reptielen spulletjes te koop, van heel goedkoop tot duurder. Lieve baby dinoknuuffels maar ook zachte slangen- en varanen. In de balletjes in de automaat zit iets heel bijzonders, een echt stukje afgeworpen slangenhuid.

Reptielenhuis de aarde 21
Reptielenhuis de aarde 22
Reptielenhuis de aarde 23

Je kunt hier je verjaardag vieren en/of meelopen met een verzorger. We lopen langs de Tapijtpython, een wurgslang uit Australië. De Panterkameleon is nog zo'n buitengewoon schitterend dier.

Reptielenhuis de aarde 24
Reptielenhuis de aarde 25

Hij komt uit de Oostelijke en Noordelijke gedeelten van Madagaskar, uit het Regenwoud. Zijn schitterende kleuren spatten van hem af, dat kun je op de foto heel goed zien! Het is een misvatting dat elke kameleon van kleur kan veranderen, de Panterkameleon bijvoorbeeld kan dat niet. Maar...zijn tong kan soms langer worden dan hijzelf en dat is echt waar!.

Onze huisdier-varaan wil de Steppevaraan nog even gedag zeggen, voor we gaan en we nemen een blauwe boomvaraan (knuffel) mee voor thuis. Buiten vindt Puk de Stegosaurussen nog erg leuk maar dan gaan we echt naar huis. Wat was het een leuke dag en wat hebben we veel geleerd vandaag!

Moet ons nog even iets van het hart: De dierenverblijven zijn heel mooi, ruim, schoon en met veel groen en takken, waarin dieren in weg te kruipen of te klimmen. De dieren zien er goedverzorgd uit, ze zijn levendig, zelfs de koudbloedige :)) De medewerkers krijgen onze welgemeende complimenten, de aandacht voor de kinderen kon niet beter! Ze weten zoveel over de dieren te vertellen en al onze vragen werden geduldig beantwoord. Ze zijn allemaal even vriendelijk en behulpzaam, de koffie was heerlijk en ze hebben ons zo'n leuke dag bezorgd!

Drie+ helder stralende snazzie-sterren voor Reptielenhuis De Aarde, dubbel en dwars verdiend!