Icon en

Podkin Eenoor deel l

de legende begint...
Leesboek, Dierenboek, Fantasy en Spannend
Podkin one ear home

Podkin Eenoor
Auteur: Kieran Larwood
Illustrator: David Wyatt
Trilogie: Podkin Eenoor
Oorspronkelijk: Engels
Vertaald door: Sofia Engelsman
Verschenen: maart 2017
Uitgeverij: Gottmer
ISBN13: 9789025766283
Prijs: € 15.99 (HC)
Leeftijd: 9-12 jaar

Podkin eenoor sidepicll

In de herfst van 2016 verscheen in Groot Britannië het eerste deel van een trilogie over Podkin Eenoor, door Kieran Larwood. Wat een heerlijk boek om deze winter (voor) te lezen! Podkin Eenoor is een echt fantasyboek voor kinderen, in de beste zin van het woord. Het is spannend en het wordt vlot verteld.

De zachtgrijs afgedrukte zwart/wit illustraties van David Wyatt zijn schitterend, heel gedetailleerd en sfeervol. Zij brengen de karakters in het boek tot leven en laten de overmacht zien waartegen de kleine konijnen het moeten opnemen.

Podkin eenoor 01
Podkin eenoor 02

In Groot Britannië won het boek The Blue Peter Book Award voor Beste Verhaal van 2017 - een prestigieuze prijs - en het boek werd ook gekozen tot Waterstone's Kinderboek van de maand juni 2017. In 2017 werd het boek in het Nederlands vertaald en nu is het genomineerd door de Nederlandse kinderjury 2017.

Als het boek is uitgelezen wil je onmiddelijk aan deel ll beginnen en - heel fijn! - dat kan. Podkin Eenoor ll, Het geschenk van Donkerhol verscheen al in september j.l. Op deel lll moeten we helaas tot oktober 2018 wachten.

Drie helder stralende sterren voor Podkin Eenoor, van de snazzie luisteraars en hun voorlezers !