Boodschappenlijstje
1 eetlepel olijfolie + extra
1 ui & 2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode puntpaprika, fijn gesneden
500 gram rundergehakt
2 vrije uitloop bio-eieren
50 gram paneermeel
zeezout & versgemalen zwarte peper
1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
2 eetlepels tomatenpuree
50 gram manchego kaas, geraspt
50 gram serrano ham, fijn gesneden
Serveer met Franse frietjes & sla
Voor papa maken we op Vaderdag een lekker Spaans gehaktbrood. Met frietjes erbij en een frisse salade met tomaatjes wordt het een echt feestmaal. Het gehakt hebben we iets meer gekruid met nootmuskaar, paprika- en gemberpoeder. Maar verder zijn we trouw aan het recept gebleven. Voor onze kleine vegetariërs wordt het menu gewijzigd in frietjes met verse appelmoes en peen en erwtjes :)) Iedereen blij!
Zo maak je Pastel de Carne
Was, droog en hak de groenten.
Verhit de pan met de olijfolie.
Bak de ui en knoflook glazig.
Bak de paprika mee tot beetgaar.
Neem de groenten van het fornuis en zet ze opzij voor nu
Voeg de eieren en het paneermeermeel aan het gehakt toe.
Kneed het goed door elkaar.
Kneed het zeezout, peper en de extra kruiden erdoor.
Voeg de tomatenpuree, peterselie en het groentenmengsel toe.
Kneed het kort door het gehakt.
Rasp de kaas er ook bij.
Doe er tot slot de Serrano ham bij en meng het door.
Verwarm de oven voor op 180°C
Vet de bakvorm in met olijfolie.
Doe het gehaktmengsel in de bakvorm.
Bak het in 45-50 minuten mooi bruin..
Laat het gehaktbrood heel even afkoelen.
Serveer Pastel de Carne met Franse frietjes en salade.
Een fijne vaderdag allemaal!