Boodschappenlijstje
1 rol vers of een pakje diepvries bladerdeeg
125 gram roomkaas, zacht
3 eetlepels slagroom
2 eetlepels fijne suiker
100 gram verse aardbeien
50 gram chocolade, melk of puur, gesmolten
poedersuiker
Op Vaderdag maken we snel en gemakkelijk een heerlijk vers gebakje, Franse mini cheesecake Napoleons, in hartvorm want het is voor papa. Met dit receptje hoeft je niet lang in de keuken te staan 's morgens en een Napoleon smaakt lekker bij koffie en thee.
Zo maak je Franse Napoleons met aardbeien
Verwarm de oven voor op 200°C en leg bakpapier op de bakplaat
Steek harten uit het bladerdeeg.
Leg de harten op de bakplaat.
Prik gaatjes in de helft van de harten.
Bak de harten in 12-15 minuten.
Neem de harten uit de oven als ze licht goudbruin zijn en maak intussen de roomkaas vulling
Mix de roomkaas met de slagroom en suiker tot het goed gemengd is,
Zet het in de ijskast om op te stijven.
Smelt de chocolade alvast au bain marie en laat het wat afkoelen.
Neem de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster
Pak de roomkaas vulling erbij.
Strijk het op de onderste helften.
Leg er aardbeien-schijfjes op.
Strijk vulling op de bovenste helften.
Druk de helften op elkaar en bestrooi ze met poedersuiker..
Bedruppel de Napoleons met chocolade en druk er een aardbei boven op
Zet het gebak in de ijskast om de vulling en chocolade te harden.
Tip! Gooi het afsnijdsel niet weg maar steek er kleine hartjes uit.
Bestrijk de hartjes met losgeklopt ei, strooi er fijne suiker over en bak ze op 200°C in 8 minuten lichtbruin
Nu nog even thee en koffie zetten.
Dan is het tijd om papa te roepen!
Fijne vaderdag allemaal!