SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Uit Italië: granita

übercool dessert, tijdens een hittegolf
Italiaans, Dessert, IJs & milkshakes en Met vers fruit
Granita close ingredienten

De Boodschappen
175 gram fijne kristalsuiker
6 citroenen
1 stengel citroengras (sereh)
450 ml koolzuurhoudend bronwater
1 limoen
suiker om de glazen te garneren

Granita close l
Deze heerlijk lichte, frisse granita is snel en gemakkelijk gemaakt en...het ziet er ook nog mooi uit aan tafel!


Zo maak je granita

Granita 1
Granita 2
Granita 3
Boen de was van de citroenen en rasp de schil.
Snij de citroenen door.
Pers de citroenen uit en doe het sap ook in de pan.
Granita 4
Granita 5
Granita 6
Granita 7
Plet de stengel citroengras en voeg hem toe aan het sap in de pan.
Doe het water en de suiker er bij in de pan.*
Giet het mengsel door een zeef in een diepvriesbakje. 
Voeg het bruisende water er aan toe.
* Zet de pan laag op en blijf almaar roeren tot de suiker helemaal opgelost is. Laat het mengsel dan nog 5 minuten zo staan.
 
Granita 8
Granita 11
Granita 9
Roer het mengsel voorzichtig door en zet het bakje zonder deksel in de vriezer.
Hark elke 20 minuten met een vork door de granita om kristalvorming te voorkomen.*
Zoek een paar mooie glazen en wrijf de rand in met een halve limoen.
*Zet de granita minimaal 3 uur in de vriezer, liever nog een nachtje.
Img 90127
Img 90129
Doop de rand van de glazen in suiker en garneer ze met een schijfje limoen.
Je steelt gegarandeerd de show met zo'n clean en fris dessert!