SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Italiaanse gehaktballetjes

lekker bij pasta, rijst of
Hoofdgerecht, Italiaans, Met verse groenten, Met verse kruiden, Gehakt en Sauzen
Italiaanse gehaktballetjes sidepic

Boodschappenlijst voor gehaktballetjes 
500 g rundergehakt
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels melk
1 klein
vrije uitloop bio-ei
1 teentje knoflook, fijngehakt
verse peterselie, gesnipperd 
20 g Parmezaanse kaas
1 theelepel Italiaanse kruiden, naar smaak
zeezout en versgemalen peper
2 eetlepels olijfolie

Boodschappenlijstje voor de tomatensaus
1 ui, fijn gehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 blik tomaten, geplet
2 eetlepels tomatenpuree
1-2 laurierblaadjes
verse peterselie, gesnipperd     
zeezout en versgemalen peper, naar smaak

Optioneel: een groene salade erbij

Zomers eten we graag pasta, lekker en makkelijk en snel klaar. Met vegetarische mee-eters maken we de tomatensaus in een aparte pan. Geen probleem! Dan gaan we gezellig eten met z'n allen, in de tuin, iedereen blij en zo hoort het!

Zo maak je Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Italiaanse gehaktballetjes 01
Italiaanse gehaktballetjes 02
Italiaanse gehaktballetjes 03
Italiaanse gehaktballetjes 04

Rasp de kaas alvast en zet het even opzij.

Doe gehakt, ei, peterselie en paneermeel in een grote kom.

Meng er knoflook, melk, kaas, zout, peper en kruiden door.

Rol kleine balletjes van het mengsel tussen je handen.

Zet een grote pan op middelhoog vuuren doe de olijfolie er in

Italiaanse gehaktballetjes 05
Italiaanse gehaktballetjes 06
Italiaanse gehaktballetjes 07

Doe de balletjes in de pan als het sist.

Roerbak ze voor 6-8 minuten.

Schep de balletjes uit de pan en hou ze warm.

Let op! de gehaktballetjes zijn nu nog niet gaar,  je laat ze straks in de saus garen

Zo maak je de tomatensaus

Italiaanse gehaktballetjes 08
Italiaanse gehaktballetjes 09
Italiaanse gehaktballetjes 10
Italiaanse gehaktballetjes 11

Hak het uitje fijn en bak het.

Pers de knoflook erbij in de pan.

Voeg de tomatenpulp uit blik toe.

Roer de tomatenpuree erdoor.

Doe de laurierblaadjes in de tomatensaus en breng de saus op smaak met versgemalen peper en zeezout

Italiaanse gehaktballetjes 12
Italiaanse gehaktballetjes 13
Italiaanse gehaktballetjes 14

Doe de gehaktballetjes in de saus.

Roer balletjes en saus even door elkaar.

Zet de deksel op de pan.

Breng de saus aan de kook, verhuis de pan naar het kleinste pitje en zet het laag

Laat de tomatensaus zo 10 minuten sudderen en roer af en toe tot de balletjes goed gaar zijn

Italiaanse gehaktballetjes 15
Italiaanse gehaktballetjes 16

Kook intussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Laat de pasta uitlekken, schep op en strooi er nog wat geraspte kaas over.

Wij serveren er ook nog een simpele groene salade bij

Enjoy!