SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

In Diergaarde Blijdorp

is de Himalayarots nu open
Info, Vakantie- & weekenduitjes en Natuur

Diergaarde Blijdorp
Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland

Diergaarde Blijdorp

telefoon 0900-1857

Dagelijks geopend
zomer: 9.00 - 18.00
winter: 9.00 - 17.00

Van 15 juli t/m 09 augustus
open van 9.00 tot 21.00

Op 9 juli jl werd in Diergaarde Blijdorp het nieuwe Himalaya leefgebied voor kleine Panda's en Kuifhertjes geopend. Wij wilden het graag zelf gaan bekijken en vandaag was het zover! Zeker in de vakanties zorgen we voor een vroege start, zodat we de drukte kunnen vermijden. Nog een pluspunt: dan kunnen de mini-monstetjes overal met hun neus vooraan staan en alles van dichtbij zien! ;))

Blijdorp zoo 01
Blijdorp zoo 02
Blijdorp zoo 03

Net binnen zagen we meteen een aanwijzing naar het nieuwe Panda verblijf! Maar onderweg daar naar toe kom je al veel mooie dieren tegen, zoals de amoerpanter bijvoorbeeld. Hij ging mooi zitten, voor de foto denken wij.

Blijdorp zoo 04
Blijdorp zoo 05
Blijdorp zoo 07

We lopen langs de Pelikanen, die zitten gezellig op hun eilandje met z'n allen. Er komt al snel iemand kijken bij ons, een nieuwsgierige Pelikaan. Vandaar is het maar een klein stukje verder lopen naar ons lievelingsdier. We weten dat de Komodo Varaan een erg gevaarlijk roofdier is maar wij hebben thuis een tamme. (Gelukkig maar!)

Blijdorp zoo 08
Blijdorp zoo 09
Blijdorp zoo 10
Blijdorp zoo 11

Dan gaan we door naar het nieuwe Himalaya pandaverblijf! Onze verwachtingen waren wel wat te hoog gespannen want het verblijf ziet er mooi uit maar de panda's zien we alleen in de bomen. Ze zijn prachtig en schattig maar zo hebben we ze al heel vaak gezien! Gelukkig vinden de mini-monsters de Himalayarots erg mooi en denken ze er niet zo over na als wij. Dat we ook geen Kuifhertjes zien kan zelfs de pret niet drukken!

Maar nu gaan we naar de speeltuin en een ijsje eten, beloofd is beloofd. Maar daarna gaan we weer wandelen, want we zijn nog lang niet uitgekeken!