Icon en

IJshart 3, het laatste deel van de trilogie

De Terugkeer van de Verslinder
Leesboek, Fantasy en Spannend
Ijshart sidepic

IJshart lll
Auteur/Illustrator: Jamie Littler
Serie: 3 delen
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Carolien Metaal
Verschenen: februari 2023
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
EAN: 9789024581900
Prijs: € 22.99 (HC)
Leeftijd: vanaf 9 jaar

Ijshart sidepicll

Vorig jaar kwam het langverwachtte deel lll van IJshart uit, het laatse deel van de trilogie. De boeken zijn spannend en vooral ook fantasierijk geschreven en briljant geïllustreerd door de Britse schrijver/illustrator Jamie Littler.

We verlieten deel ll van IJshart met een echte cliffhanger, had Ash nu echt zijn moeder gevonden? Gelukkig is er nu deel lll en we hopen onder andere hierover meer duidelijkheid te krijgen. Want de eerste twee delen zijn zo spannend, we zijn erg benieuwd naar de afloop van het derde deel van het verhaal.

Ijshart 01
Ijshart 02
Ijshart 03

Net begonnen in deel lll weten we alvast de Ash voor de grootste uitdaging tot nu toe staat. De gevaarlijke Verslinder komt vrij, nadat hij eeuwenlang opgesloten zat. Als de stammen - die op de Sneeuwzee wonen - niet opnieuw gevaar willen lopen moeten ze hem verslaan. Samen, want alleen zij de stammen te klein.

Maar onderling kunnen de stammen het weer niet eens worden, Er wordt altijd veel gepraat maar er wordt geen besluit genomen. Zouden Ash en zijn vrienden er nu alleen voorstaan? Moeten ze alleen naar de Yeti eilanden reizen om meer te weten te komen? Maar de Yeti eilanden zijn voor mensen verboden...

Hoe zal dat aflopen, vindt Ash zijn ouders, verslaan de vrienden de verslinder maar ook komen ze wel levend van de gevaarlijke Yeti eilanden terug? Dit wordt weer een boek dat we niet kunnen neerleggen en als het uit is balen we, De avonturen van Ash en zijn vrienden zijn zo cool!

3 rood gloeiende sterren voor IJshart lll, van de mini-monsters en de voorlezers!