SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Het herfst natuurspeurboek

van de Gruffalo
Info, Buiten spelen, Herfst, Dierenboek, Natuur en Spelend leren
Gruffalo's herfst natuur speurboek homepage

Het Gruffalo Herfst Natuurspeurboek
Auteur: Julia Donaldson
Illustrator: Axel Scheffler
Serie: Lente-, Zomer-, Winter Natuurspeurboek
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Jesse Goossens
Verschenen: september 2015
Uitgeverij: Lemniscaat
EAN: 9789047707295
Prijs: € 7.50 (Paperback)
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Gruffalo's herfst natuur speurboek sidepic

Vandaag lezen we een Gruffaloboek van Julia Donaldson dat eigenlijk een doeboek is en het heet: Het Gruffalo Herfst Natuurspeurboek. Het is een mondvol en het boek is ook vol! Er zijn pagina's met heel veel informatie over bomen, bladeren, struiken, zaadjes, bessen, paddenstoelen, dieren (onder andere) en alles wat je in de herfst buiten ziet.

Door het hele boek kom je de fantastische illustraties van Axel Scheffler tegen, zo grappig! Er staan spelletjes en knutsels in, van blaadjes-schilderij tot zaadbom, knutsels vinden we bij snazzie erg leuk! Maar je vind ook stickers en veel interessante weetjes. Altijd goed om te weten, zeggen de mini-monstertjes.

Gruffalo's herfst natuur speurboek 01
Gruffalo's herfst natuur speurboek 02
Gruffalo's herfst natuur speurboek 03
Gruffalo's herfst natuur speurboek 04

Het boek leert de mini-monstertjes om goed te kijken, natuurlijke herfstschatten te verzamelen, onderzoeken op een veilige manier en vooral om echt te zien hoe mooi de natuur is. Daar kan geen kleurpotlood of viltstift tegen op.

Wij nemen het boek mee naar buiten en daar hebben we er veel plezier van. Achterin vind je lege blaadjes voor je natuurnotities, als je weer thuis bent kun je over je speurtocht schrijven. Eigenlijk is zo'n dun boek waar zoveel informatie in past heel bijzonder. We zijn blij dat er nog drie delen zijn!

3 wegwijzende sterren voor Het Gruffalo Herfst Natuurspeurboek, van onze kleine speurders!