SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Focaccia

zelf bakken
Brood bakken en Italiaans
Farina

De boodschappen
250 gram La Tua Farina meel (AH)
125 ml water
3 eetlepels extra vergine olijfolie
mespuntje zeezout
bloem, om je werkplek te bestuiven
2 extra lepels olijfolie
optioneel: handje salie (uit onze tuin)

Klaar in 30 minuten!

Foccacia15
Kids vinden dit superleuk, je eigen brood bakken. Focaccia is het gemakkelijkste brood om zelf te bakken, heel snel klaar en het kan niet mislukken als je het recept precies volgt.

Het hele huis ruikt heerlijk als dit brood in de oven staat. Voor kids het ideale brood want de salie kun je er ook uit laten. Bovendien smaakt versgebakken Focaccia niet als de dagelijkse boterham maar veel lekkerder!


Zo bak je Focaccia

Foccacia01
Foccacia02
Foccacia03
Foccacia04
Weeg de Italiaanse La Tua Farina pizza/focaccia meel af.
Doe het meel samen met het zout in een grote kom.
Voeg de exacte hoeveelheid water aan het meel toe.
En doe er 1 eetlepel extra virgin olijfolie bij.
Foccacia05
Foccacia07
Foccacia06
Kneedt het deeg in 3 minuten tot een bal.
Kneedt nog 2 eetlepels olijfolie door het deeg.
Was de salie & dep droog met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 220°c.
Foccacia08
Foccacia09
Foccacia10
Foccacia11
Hak de salie fijn.
Leg bakpapier op je werkblad en bestuif het met bloem.
Kneedt de salie er door, druk beide kanten deeg in de bloem.
Druk het deeg plat en maak er inkepingen in.
Foccacia12
Foccacia13
Foccacia14
Leg het deeg op bakpapier op de bakplaat en bestrijk het met de extra olie.
Bak het Focaccia brood in 20 minuten gaar en lichtbruin.
Laat het brood afkoelen op een rooster.
Foccacia18
Foccacia16
In een moeite door bak je eventueel twee broden tegelijk, verdubbel gewoon de ingrediënten. Dan maak je er 1 met en 1 zonder salie.
Morgen het recept voor een heerlijk verse avocado-kwark sandwichspread. Vegetarisch, geen caloriën dus supergezond!