SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Gnocchi met kerstomaatjes

en mozzarella
Hoofdgerecht, Italiaans, Met verse groenten en Met verse kruiden
Gnocchi sidepic

Boodschappenlijstje    
2 sjalotjes                        
2 teentjes knoflook                
3 eetlepels boter                    
3 eetlepels olijfolie    
600 gram kerstomaatjes, rood & geel
1 bol mozzarella        
400 gram verse gnocchi
wat olie om in te vetten
1 handvol basilicum

Gnocchi sidepicll

Gnocchi met tomaat & mozzarella is een lekker gerecht voor het weekend. Je kunt al ver van te voren beginnen, het is snel klaar en toch helemaal vers. Vegetarisch maar als je de voorkeur geeft aan niet-vegetarisch, kun je gemakkelijk wat gebakken prosciutto toevoegen.

Zo maak je Gnocci met kerstomaatjes en mozzarella

Voorbereiding

Gnocchi 01
Gnocchi 02
Gnocchi 03
Gnocchi 04

Was en droog groente en kruiden.

Snij en pers de uien en knoflook.

Halveer de tomaatjes.

Snij de basilicum fijn.

Waarom half boter, half olie wordt gebruikt geen idee

Gnocchi 05
Gnocchi 06
Gnocchi 07

Verhit olie en boter.

Fruit de ui met de knoflook.

Roer de tomaatjes er door.

Neem het tomatenmengsel van het vuur en zet het opzij

Gnocchi 08
Gnocchi 09
Gnocchi 10
Gnocchi 11

Breng water met zout aan de kook, kook de gnocchi 2 minuten.

Vet een ovenschaal in met wat olie.

Giet de gnocchi af en laat het uitlekken.

Doe de gnocci in de ingevette ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C hetelucht

Gnocchi 12
Gnocchi 13
Gnocchi 14

Verdeel het tomatenmengsel over de gnocchi.

Snij de mozzarella in dunne plakjes.

Verdeel de kaas over de gnocchi.

Gnocchi 15
Gnocchi home

Smelt de kaas in 10 minuten in de oven.

Strooi de fijngesneden basilicum over de gnocchi.

Serveer de gnocchi optioneel met een groene salade en geraspte parmezaanse kaas er bij