SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Erop of eronder

Hoe Holland het hoofd boven water houdt
Wetenschap, Info, Nederlandstalig, Geschiedenis en Leesboek
Erop of eronder home

Erop of eronder
Auteur: Anne Pek
Illustrator: Irene Goede
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: mei 2015
Uitgeverij: Gottmer
EAN: 9789025754662
Prijs: € 14.50 (HC)
Leeftijd: vanaf 10 - 11 jaar

Erop of eronder sidepic

Van de geschiedenis van Nederland weet je niet veel als je het verhaal van het water niet kent. Wereldwijd is bekend hoe wij hier in Holland het hoofd boven water houden ;D In in dit prachtige, dikke boek van historica en wetenschapsjournaliste Anne Pek vertelt zij op een leuke, leerzame en interessante manier hoe het Hollandse landschap is ontstaan. Hoewel het boek voor kinderen bedoeld is waren de snazzie maxi-monsters er erg van onder de indruk, ze hebben het met veel plezier gelezen. En... zelfs zij leerden nog wat intreressante feiten die ze niet kenden. Wat een fantastisch boek!

Erop of eronder 01
Erop of eronder 02
Erop of eronder 03
Erop of eronder 04

Het boek is royaal geïllustreerd door Irene Goede, haar naam ken je vast al als je de boekenpraatjes van snazzie leest. Zo niet bekijk dan haar website waarop je al haar boeken en tekeningen kunt bekijken. Want Irene tekent heel graag dieren en natuur en dat kan ze schitterend!

Erop of eronder 05
Erop of eronder 06

In chronologische volgorde (beginned in 690) lees je hoe slimme Hollanders het water gaan bedwingen, waardoor Nederland een van de dichtstbevolkte landen van de wereld werd. Achterin het boek vind je een lange tijdlijn die overzicht geeft hoe dat allemaal ging, door de eeuwen heen. Een boek dat je graag in je boekenkast hebt staan, dat je graag aan een leergierig kind cadeau doet en dat we met plezier voorlezen aan welk mini-monster het ook maar wil horen:

Erop of Eronder, hoe Holland het hoofd boven water houdt krijgt unaniem 3 zeer verdiende sterren!