Icon en

Een bijzonder herfstvakantie-uitje

we gaan naar Dakpark Rotterdam!
Info, Vakantie- & weekenduitjes, Informatief en leerzaam en Spelend leren
Dakpark rotterdam sidepic

Dakpark Rotterdam
Hudsonstraat
3025CE Rotterdam

contact@dakparkrotterdam.nl

Openingstijden oktober - maart van 07.00 tot 22.00

Dakpark rotterdam sidepicll

Hoe bijzonder is dat? In Rotterdam is er een Dakpark met alles er op en eraan op 9 meter hoogte! Het park strekt zich uit over 12 meter lengte en is daarmee èèn van de grootste dakparken van Europa.

Wat is er nou zo leuk aan een Dakpark?
Bijna teveel om op te noemen: er staan de mooiste bomen, planten en struiken, met paadjes waar je tussen maar ook onder of over het groen loopt. Je vergeet bijna dat je niet op de begane grond bent. Dan de dieren, je ziet overal vogels, insecten en er lopen hier zelfs schapen in de wei.

Dakpark rotterdam 01
Dakpark rotterdam 02
Dakpark rotterdam 03

Er is een heel grote waterspeelplaats voor kinderen en volwassenen, waar de bewoners van Delfshaven in de zomer graag met z'n allen gebruik van maken. Ook heel apart, er is een watertrap, dat zorgt voor heel veel pret op warme zomerdagen

Voor kinderen is het hier ideaal want er is naast een speeltuintje voor de kleintjes ook nog een aparte natuurspeeltuin waar kinderen  heerlijk in de modder kunnen spelen. Zo fijn om al die stadskinderen te zien rondrennen en plezier hebben in het zonnetje! Bovendien mag je hier picknicken en / of barbecuen.

Dakpark rotterdam 05
Dakpark rotterdam 06

Kijk eens wat een prachtige groene omgeving!

Je kunt er zelfs onderdoor wandelen!

Dakpark rotterdam 07
Dakpark rotterdam 08
Dakpark rotterdam 09

Omdat het bijna herfstvakantie is zijn we hier eerst even onder schooltijd gaan kijken. We wilden met eigen ogen zien of het echt zo mooi en leuk is voor we met de mini-monstertjes komen. Maar het stijgt boven onze verwachting uit, dit prachtige park in de wolken.

Voor de kinderen in de wijk Delfshaven is het zo fijn om een stukje natuur zo dicht bij huis te hebben. Mensen werken hier vrijwillig of komen helpen. Je kunt je hiervoor ook aanmelden als het je leuk lijkt om mee te doen. Er is een brood- en compostbak waar je je oude brood en andere etensresten kunt inleveren.
 
Er zijn rondleidingen tegen een kleine vergoeding. Dan ga je in een groepje met een medewerker mee die je alle ins en outs van dit bijzondere Rotterdamse park kan vertellen. Over de klimaat-neutraale ontmoetingsruimte en de samenwerking met de Gemeente Rotterdam, Grafisch Lyceum Rotterdam en anderen. Deze ruimte heeft een groen dak en regenwater circulatie. Heel interessant en leerzaam, de rondleiding!
 
Daarna kun je op je gemak zelf rondkijken en een lekkere kop thee of koffie drinken. Wij hebben er in iedergeval een top-ochtend gehad en komen in de vakantie zeker terug met de monstertjes, want die gaan het hier vast geweldig vinden!