Met dit basisrecept voor wit glazuur maak je in drie simpele stappen de perfecte decoratie voor je koekjes, cupcakes of elk ander gebak. Vandaag versieren we de taai taai popjes die we gisteren hebben gebakken.
Zeef de poedersuiker in een kom en voeg enkele druppels citroensap toe.
Schenk in een klein stroompje water bij de suiker en roer.
Roer met de garde totdat het glazuur dik en glanzend maar nog net vloeibaar is.
Zo versier je de taai taai popjes
Schep het glazuur in een spuitzak of in een decoreerspuitje.
Versier de taai taai naar eigen idee met wit of gekleurd glazuur.
Werk met gekleurde sprinkels en hartjes of wat je maar hebt.
Leg de taai taai op een schaal en laat het glazuur 5-10 minuten drogen.
Zo maak je verschillende kleuren glazuur
Rood, geel of blauw: zijn de basiskleuren voedingskleurstof die je nodig hebt. Voeg enkele druppels voedings-kleurstof toe aan wit glazuur. Hoe meer druppels je toevoegt, hoe donkerder de kleur wordt.
Groen: mix wit glazuur met een paar druppels geel en een druppel blauwe kleurstof erdoor.
Oranje: roer een paar druppels geel en een druppel rood door wit glazuur toe.
Roze: wit glazuur met een heel klein drupje rood erdoor.
Chocolade glazuur:
Roer 250 gram poedersuiker met 30 gram cacao, 25 gram gesmolten boter en 75 ml heet water of melk.
Roer 250 gram poedersuiker met 30 gram cacao, 25 gram gesmolten boter en 75 ml heet water of melk.
Koffie glazuur: Roer 5 gram poederkoffie door wit glazuur.