Icon en

Arboretum Trompenburg

nog een Rotterdams kroonjuweel
Info, Vakantie-uitjes en Herfst
Arboretum trompenburg sidepic
Trompenburg Tuinen & Arboretum
Honingerdijk 86 (beneden)
3062 NX Rotterdam
Tel: 010 - 233 01 66
Arboretum trompenburg sidepicll

De Botanische Tuin & Arboretum Trompenburg is een Rotterdams gezinsuitje dat het jaar rond zo de moeite waard is. Wij zijn hier regelmatig te vinden, vooral ook omdat de mini-monstertjes het hier zo fantastisch vinden! Alle kinderen houden van de natuur, ze vinden het heerlijk om te ontdekken en daarvoor ben je hier op de juiste plek. Bomen, planten en verschillende soorten dieren in overvloed en in elk seizoen is de tuin schitterend, er is altijd zoveel te zien!

Arboretum trompenburg 06
Arboretum trompenburg 07
Arboretum trompenburg 08
Arboretum trompenburg 09

De herfst in de Trompenburg tuinen is voor de mini-monsters elk jaar heel bijzonder. Niets zo leuk als op zoek gaan naar bijzondere paddenstoelen en die zijn hier al snel gevonden. Hoewel de rood met witte vliegenzwam toch de favoriet blijft. Misschien heeft dat wel iets te maken met dat kabouterliedje, dat ze op de Kleuterschool leerden... We gaan maar eens goed zoeken!

Arboretum trompenburg 01
Arboretum trompenburg 02
Arboretum trompenburg 03

We lopen tot helemaal voorbij de voliere tot achterin de tuin en dan staan ze daar in volle glorie! Zoveel rood-met-witte-stippen-paddenstoelen vinden is echt te leuk! De kleintjes roepen naar ons 'Hier zijn de echte!' Ze zijn zo blij met hun vondst! :D

Arboretum trompenburg 04
Arboretum trompenburg 05

Als we alle paddenstoelen aan alle kanten goed bekeken hebben en ook gefotografeerd dan is het tijd voor Het Theehuis, even opwarmen met een kop thee of koffie met iets lekkers erbij. De mini-monstertjes gaan meteen tekenen en kleuren. Wat ze gaan tekenen? De prachtige paddenstoelen natuurlijk!

 
Arboretum trompenburg 10
Arboretum trompenburg 11
Arboretum trompenburg 12

Behalve op je eigen houtje op ontdekkingsreis gaan en lekker rondstruinen in de uitgestrekte tuinen worden er ook vaak evenementen georganiseerd. Je kunt deelnemen aan wandelingen met een gids, die je alles over de tuin in de verschillende seizoenen kan vertellen. Er zijn workshops voor kids en volwassenen en in december is de Kerstmarkt er weer. Kijk voor alle informatie regelmatig even op de website.

Fijne herfstvakantie!