Icon en

Anne Frank

haar dagboeken, brieven, gedichten en verhaaltjes
Leesboek, Geschiedenis, Oorlog en Vrede en Young-adult boek en/of film

Toen Anne Frank en haar familie in 1942 moest onderduiken - omdat mensen van Joodse afkomst tijdens de Duitse bezetting van Nederland vervolgd werden - was Anne dertien jaar. Ze was een tiener net als alle andere dertienjarige meisjes, ze hield van filmsterren, kletsen met vriendinnen, jongens en mode. Hierover schreef zijn in het dagboek dat zij voor haar dertiende verjaardag had gekregen.

Er zijn ontelbaar veel boeken gepubliceerd, geschreven door, over en in aanvulling op de dagboeken van Anne Frank. De dagboeken werden vertaald in vijfenvijftig talen. In dit boek is alles wat Anne ooit zelf heeft geschreven verzameld, daarom heet het ook Anne Frank - Verzameld werk.

Anne frank homepage

Anne Frank Verzameld Werk
Auteur/Illustrator: Anne Frank
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: november 2013
Uitgeverij: Prometheus
ISBN13: 9789044623765
Prijs: € 65.00 (HC)
Leeftijd: vanaf 16 jaar

De echte dagboeken van Anne Frank kun je bekijken in Amsterdam, in het Anne Frank Museum. Dit is de plek waar Anne en haar familie twee jaar zaten ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog, in het Achterhuis. Je kunt de trap oplopen zoals Anne dat toen deed, in haar kamer rondkijken en door het raam de beroemde kastanjeboom zien staan.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in wereldvrede is dit een ontroerend mooi boek dat niet ongelezen mag blijven. Het boek is de prijs meer dan waard of je kunt het ook van de bibliotheek lenen.

3 nooit verblekende, altijd stralende sterren voor Anne Frank - Verzameld Werk, een met geen ander te vergelijken boek!