SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Aardappelhussel

een vegetarische ovenschotel
Met ei, Hoofdgerecht en Met verse groenten
Potato hash sidepic

Boodschappenlijstje
2 grote aardappelen
½ theelepel chilivlokken
1 theelepel olijfolie
1 grote, gele paprika
1 rode ui
125 gram cherry tomaatjes
40 gram fijngesneden boerenkool
4 grote vrije uitloop bio-eieren
zeezout en versgemalen zwarte peper

optioneel: augurk of komkommer

Potato hash sidepicll

Vandaag maken we een lekkere, makkelijk te maken vegetarische aardappel-ovenschotel voor het weekend. En... dit is ook een prima maaltijd voor Sinterklaasavond, want je kunt vooraf veel voorbereiden.

Zo maak je de aardappel-hussel

Verwarm de oven voor op 200°C

Potato hash 01
Potato hash 02
Potato hash 03
Potato hash 04

Boen de aardappels heel goed schoon en droog ze af.

Schil ze niet maar snij de aardappels in parten.

Leg ze in een ovenschaal, schud er chili vlokken door.

Sprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.

Potato hash 05
Potato hash 06
Potato hash 07

Bak de aardappels 20 minuten.

Was en snij intussen de groenten.

Was de boerenkool en snij het fijn.

Laat de boerenkool goed uitlekken

Potato hash 08
Potato hash 09
Potato hash 10
Potato hash 11

Strooi zout over de boerenkool.

Wrijf de kool tussen je vingertoppen zacht.

Schud de groenten door de aardappelen.

Zet de schaal 15 minuten terug in de oven.

Potato hash 12
Potato hash 13
Potato hash 14

Neem de schaal uit de oven en roer de kool door.

Maak 4 kuiltjes in het aardappelmengsel.

Breek de eieren in de kuiltjes.

Potato hash 15
Potato hash 16

Zet de schotel ± 5 minuten terug in de oven.

Tot de eiwitten net gestold zijn maar de dooiers nog vloeibaar.

De aardappelhussel is klaar, wij eten er graag augurken of komkommer bij.