Icon en

De wonderbaarlijke reis

van Edward Tulane door Kate Dicamillo
Leesboek, Filosofie en Dierenboek
The miraculous story of edward tulane sidepic

De wonderbaarlijke reis van Edward Tulane
Auteur: Kate DiCamillo
Illustrator: Bagram Ibatoulline
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Martha Heesen
Verschenen: juni 2007
Uitgeverij: Quiredo's Uitgeverij Kinderboek
ISBN10: 9045103869
Prijs: alleen nog tweedehands
Leeftijd: 10 jaar en ouder

In 2006 werd De wonderbaarlijke reis van Edward Tulane gepubliceerd. We lazen we een lang fragment uit het boek in een krantenrecensie. Nieuwsgierig naar hoe het verder ging met Edward hebben we het boek gekocht, al was het nog niet in het Nederlands vertaald. Het werd geen teleurstelling want het is een schitterend, bijzonder verhaal. 

Een meisje krijgt van haar oma een bijzondere porseleinen haas cadeau, genaamd Edward Tulane. Hij is haar liefste bezit maar dan raakt ze hem kwijt en zo begint Edwards wonderbaarlijke reis. Het boek is prachtig geschreven door de Amerikaanse auteur Kate DiCamillo. Het boek is voor jong volwassenen bedoeld maar het kan - afhankelijk van het kind - vanaf 10 jaar gelezen worden. De hoofdpersoon in het boek is ook 10 jaar oud.

The miraculous story of edward tulane 02
The miraculous story of edward tulane 03
The miraculous story of edward tulane 04
The miraculous story of edward tulane 05

De omslag en de illustraties zijn van de Russische illustrator Bagram Ibatoulline, ze zijn schitterend en passen perfect bij de inhoud van het boek. Neem ook een moment om het filmpje van Dabz te bekijken en hoor wat ze over dit bijzondere boek vertelt!

3 prachtig schitterende sterren voor De wonderbaarlijke reis van Edward Tulane, van de jonge luisteraars en de voorlezers!