Icon en
Prentenboek van het jaar 2024 homepage

En dan, voor je het weet is het alweer 1 januari van het nieuwe jaar. We sluiten een roerig jaar af met nog steeds een verschrikkelijke oorlog in Oekraïne en (nieuw) oorlog tussen Israël en Gaza. We hopen dat 2024 voor iedereen een vredig jaar zal worden!

Het is nu nog kerstvakantie, maar op 8 januari 2024 begint de basisschool, in midden Nederland

In december lazen we veel mooie prentenboeken over kerstmis en winters met sneeuw. Maar ons boeken-thema van januari gaat over dieren. In januari zijn er natuurlijk ook de voorleesdagen weer!

Dit jaar beginnen De Nationale Voorleesdagen op 24 januari en ze duren t/m 3 februari. Het Prentenboek van 2024 is Help, een verrassing! een heel leuk dieren-prentenboek, gemaakt door Miriam Bos.

We knutselen dieren on bij het thema te blijven en omdat we dat leuk vinden om te doen Buiten is het misschien wel koud maar binnen hoef je je niet te vervelen!

We maken de lekkerste winterhapjes, hartig & zoet. Ook een grote favoriet van de mini-monstertjes: we bakken zelf chippies. De monsters helpen op veilige afstand mee en dan lekker snacken terwijl we een mooie film op Netflix kijken, lekker allemaal samen op de bank.

Jij kunt weer gezellig meedoen als je van lezen, koken en bakken of knutselen houdt, je bent van harte welkom!

Tot slot willen we jullie allemaal een heel gelukkig nieuwjaar wensen!