SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en
Konijnen koekjes homepage

De eerste dag van het nieuwe jaar is altijd familiedag in Nederland, net zoals overal op de wereld. Alles lijkt weer normaal, iedereen viert feest en wenst elkaar een gelukkig nieuwjaar. We hopen dat 2023 het jaar wordt dat Covid het verliest en uit de wereld verdwijnt!

Nu het nieuwe jaar net is begonnen hebben we nog even kerstvakantie. Op 9 januari 2023 begint de basisschool weer.

In december lazen we veel boeken over kerstmis en dans maar de boeken van januari gaan alvast over insecten. Nu zitten ze nog verstopt op warme plekken maar straks komen ze weer voor de dag. We lezen over hoe het met ze gaat, hoe ze (over)leven en hoe je ze kunt helpen hiermee. We lezen grappige prentenboekn maar ook wetenschap.

We knutselen ook insecten. We maken ze van eierdozen en strijkkralen en we knippen, plakken en verven er op los! We maken ook leuke decoraties voor Chinees Nieuwjaar. Het is buiten koud maar binnen hoef je je niet te vervelen!

We bakken lekkere winterkoekjes en we bereiden ons voor op  Chinees Nieuwjaar. Dus je kunt weer gezellig meedoen als je van lezen, koken en bakken of knutselen houdt!

Chinees Nieuwjaar begint dit jaar op 22 januari dit jaar en 2023 is het Jaar van het Konijn.

De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 25 januari t/m 4 februari. Tot Prentenboek van 2023 is Maximiliaan geeft een feestje gekozen, een grappig prentenboek van Joukje Akveld.

We wensen dat 2023 voor iedereen een goed, fijn, leuk nieuwjaar wordt!