SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en
Quilling a rangoli home

Hallo, daar ben je! We beginnen gelijk met de agenda want wat hebben we veel te doen deze maand! Pak snel jouw agenda en schrijf op...

4 oktober, Dierendag! Wij zijn extra-extra lief voor onze vissen!

5 oktober, Kinderboekenweek t/m 16 oktober. Het thema van dit jaar is Gi-ga-groen!

Het kinderboekenweekgeschenk van dit jaar is voor het eerst in de geschiedenis van de Kinderboekenweek gemaakt door twee buitenlanders. Heel bijzonder! Maar we kennen ze allemaal, het zijn de Australiërs Andy Griffiths en Terry Denton, van de waanzinnige boomhut-boeken. Het geschenkboek heet dan ook Waanzinnige Boomhutverhalen en je krijgt het gratis bij aankoop van een boek ter waarde van 12.50 euro of meer. Het boek is in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel, fijn!

Het kinderboekenweek-prentenboek (kost 8.25 euro) is dit jaar gemaakt door Marije Tolman. Haar prentenboek heet Egalus. Hier vind je alle informatie over Kinderboekenweek 2022.

Van 22 t/m 30 oktober is het herfstvakantie. We zoeken weer hefstschatten en paddenstoelen en we maken leuke herfstknutsels.

Op 24 oktober is het Diwali, het Lichtjesfeest van het Hindoeisme! We lezen een heel leuk prentenboek over dit feest en we maken leuke en lekkere dingen, wacht maar af! ;))

In de nacht van 29 op 30 oktober begint de wintertijd. De klok gaat om 03.00 uur een uur terug, op zaterdag 30 november kunnen we dus lekker een uurtje langer slapen!

Ter afsluiting van de maand is het op 31 oktober Halloween, de griezeligste en de zoetste dag van het jaar! We bakken grappige Halloween-koekjes waarmee je een woordspelletje kan doen en ander lekkers. We knutselen ook nog voor Halloween.

Maar wat we het meest doen deze maand is natuurlijk lezen! Eerst de beide Kinderboekenweek-boeken, dan de boeken over het thema Gi-ga-groen!, dan boeken over de herfst, Divali en tot slot spannende Halloweenboeken. Daarna luisteren we ook nog naar Kinderen voor Kinderen, zij zingen tenslotte het Kinderboekenweeklied, zo cool!

Wij wensen je veel plezier in deze superdrukke oktobermaand en alvast een Fijne Halloween!