Icon en
Sensory play sea 08

Het is de eerste dag van juli en de zomervakantie komt er nu snel aan! Op zaterdag 6 juli is Zuid-Nederland als eerste aan de beurt en dan volgt Noord-Nederland op zaterdag 13 juli. Dit jaar sluiten wij (Midden-Nederland) de rij en valt onze eerste vakantiedag op zaterdag 20 juli.

Maar het is vandaag pas 1 juli dus wat hebben we voor leuks op snazzie.nl in de zomervakantie? Wat lopen de vertrekkers straks mis en wat kunnen de thuisblijvers deze maand verwachten?

We beginnen met onze boekenkeuze voor juli, die heeft alles met kunst, cultuur en wetenschap te maken. Kunnen we goed gebruiken want we leren niets op school de komende zes weken ;) We beginnen met een schitterend boek vol poëzie, geïllustreerd door Martijn van der Linden. Daarna kunst, met Pigasso en Mootisse, een boek met veel humor geschreven, dan filosofie voor kids en ouders in De rijke uren van Jacomino Gainsborough, prachtig geschreven en met beeldschone illustraties. Dan een kunstboek voor de kleinsten, door Dick Bruna & Rembrandt. Tot slot architectuur met de briljante Roberto, de insecten-architect, voor jong en ouder.

Onze juli knutsels hebben ook met kunst te maken. We beschilderen popjes in regenboogkleuren en we beschilderen takken, op de dagen dat de zon niet schijnt. Schijnt de zon wel dan schilderen we lekker buiten of we werken in de moestuin, het oogsten is al begonnen.

We eten we hopelijk veel buiten - voor het vakantiegevoel - daarom maken we ook veel picknick gerechten. 'Street food' is nog wereldwijd trending op dit moment. Dus we maken hippe vegetarische gerechten uit andere landen zoals de Rolex uit Uganda en de Halloumi falafel uit Israel. We vergeten ook de zoete lekkernijen niet want ook in de zomervakantie zijn we volop bezig bij snazzie!

Bij voorbaat willen we graag alle snazzie-lezertjes - uit & thuis - een fijne vakantie met veel zonnige dagen toewensen!


Foto: Sea World in een doos, online op 18 juli