Boodschappenlijst
120 ml melk, op kamertemperatuur
7 gram snelwerkende droge gist
55 gram fijne kristalsuiker
1 klein vrije uitloop bio-ei
50 gram ongezouten boter
1 biologische sinaasappel, alleen rasp
250 gram patentbloem
een snufje zout
60 ml slagroom
snufje kaneelpoeder
We bakken heel lekkere Italiaanse broodjes voor onze luie zondag: zoete mini-focaccia broodjes. Groot succes verzekerd, onze monstertjes - klein en groter - zijn er dol op! Je moet wel even geduld hebben want bij elkaar moeten de broodjes 1.5 uur rijzen. Maar dan heb je ook wat!! Zo uit de oven smaken ze het lekkerst, na even afkoelen. ze kunnen wel een nachtje in de koekjestrommel overleven, maar er gaat niets boven vers uit de oven :))
Zo maak je zoete mini-focaccia broodjes
Meng de melk met de suiker en gist en zet het opzij.
Voeg het ei aan het melkmengsel toe.
Klop het door elkaar tot het goed gemengd is.
Rasp de schil van de citroen.
Smelt de boter. en voeg de citroenrasp toe.
Roer het ven door elkaar en zet opzij.
Voeg een snuf zout aan het meel toe.
Voeg het melkmengsel er aan toe.
Vouw het in elkaar.
Voeg dan het botermengsel toe.
Kneed het mengsel in een glad deeg.
Vorm het deeg in een platte bal en leg het in een schone, met bloem bestoven kom
Dek af het deeg af en laat 1 uur rijzen.
Na het uur is de inhoud verdubbeld.
Tik het deeg uit de kom op een met bloem bestoven bakmat.
Rol het deeg tot 1cm dikte en steek er rondjes uit.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Leg de broodjes op de bakplaat.
Dek de broodjes af en zet op een warme plek.
Laat de broodjes zo nog 30 minuten narijzen
Verwarm daarna de oven voor op 190°C
Prik kuiltjes in de broodjes met je pink.
Klop de slagroom tot je zachte pieken ziet.
Smeer de slagroom royaal over de broodjes.
Bestrooi de slagroom licht met fijne suiker.
Bak de broodjes in +/- 25 minuten mooi goudbruin.
De broodjes smaken lekker bij de koffie, maar de monsters hebben liever thee ;))
Fijne zondag!