Wat heb je nodig?
een steelpan
water
verse vrije uitloop bio-eieren, op kamertemperatuur
een voedselthermometer
Soms wil je iets lekkers eten waar rauwe eieren in gaan, zoals in mayonaise, ijs of tiramisu bevoorbeeld. Als eieren niet op het vuur of in de oven gaan loop je een (klein) risico op ziek worden. Er kunnen salmonella bacteriën in rauwe eieren zitten, vooral als ze te oud zijn.
Omdat wij meestal met/voor kinderen koken&bakken willen we geen enkel risico nemen. We vinden rauw ei een naar idee en in een gepasteuriseerd ei zijn de bacteriën vernietigt.
Daarom gebruiken wij alleen gepasteuriseerde eidooiers of eiwitten. Wij kopen gepasteuriseerde eiwitten meestal in een pakje in de supermarkt maar je kunt het ook zelf doen. Gepasteuriseerd eigeel konden wij niet vinden in de supermarkt, maar eidooiers pasteuriseren kun je ook thuis doen.
Op wikihow kun je stap voor stap lezen en zien hoe je dat doet, maar je moet hierbij wel heel pecies te werk gaan!