Icon en

Zo maak je

Joconde biscuit-beslag
Basisrecept en Frans
Joconde biscuit batter sidepic

Boodschappenlijst
70 gram amandelmeel
60 gram patent bloem
70 gram fijne suiker
70 gram poedersuiker
140 gram vrije uitloop bio-eiwit
2 vrije uitloop bio-eieren

Joconde biscuit batter sidepicll

Vandaag maken we een basis cakebeslag dat door Franse pâttisiers veel gebruikt wordt voor taarten . Het beslag heet Joconde en het wordt gemaakt van twee soorten meel, twee soorten suiker en twee soorten ei :))

Zo maak je Joconde cake

Joconde biscuit batter 01
Joconde biscuit batter 02
Joconde biscuit batter 03
Joconde biscuit batter 04

Zeef het amandelmeel.

Voeg de 2 eieren toe.

Klop meel en eieren door elkaar.

Tot het mengsel glad en glanzend is.

Zet het amandelmengsel even opzij

Joconde biscuit batter 05
Joconde biscuit batter 06
Joconde biscuit batter 07

Doe de eiwitten in een grote kom.

Klop ze half stijf met de mixer.

Voeg de fijne suiker aan het eiwit toe.

Joconde biscuit batter 08
Joconde biscuit batter 09
Joconde biscuit batter 10
Joconde biscuit batter 11

Klop het eiwit stijf tot je stijve pieken ziet.

Roer een schep eiwit door het amandelmengsel.

Klop tot het mengsel een luchtig geheel is.

Klop beetje bij beetje de rest van het eiwit door.

Verwarm de oven voor op 190°C en bedek bakplaat met bakpapier

Joconde biscuit batter 12
Joconde biscuit batter 13
Joconde biscuit batter 14

Je mengsel hoort er nu zo uit te zien.

Zeef het meel erbij en klop het door.

Zeef de poedersuiker erbij en mix in.

Joconde biscuit batter 15
Joconde biscuit batter 16
Joconde biscuit batter 17
Joconde biscuit batter 18

Het beslag is klaar.

Schenk het beslag op de bakplaat.

Laat de hoeken van de plaat vollopen.

Bak de cake in 10 minuten gaar.

Joconde biscuit batter 19
Joconde biscuit batter 20

Laat de Joconde afkoelen op de bakplaat.

Eenmaal afgekoeld kun je elke vorm die je wil uit de cake steken.

Morgen het recept om van de Joconde een heerlijke, zomers Franse taart van te maken!