SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zo maak je Duitse vanille-botercrème

een basisrecept
Basisrecept, Techniek, Glazuur / Fondant / (Boter)crème en Duits
Duitse vanille botercreme sidepic

Duitse Vanille botercrème
300 ml volle melk
75 gram fijne suiker
1 theelepel vanillestokje
3 vrije uirloop bio-eidooiers
30 gram maizena
100 ml slagroom, stijfgeklopt
150 gram zachte boter

Duitse vanille  botercreme sidepicll

Morgen maken we Donauwelle, een heerlijk Duits gebakje met verse kersen, twee soorten cake en een Duitse vanille botercrème. De botercrème maken we een dag van te voren, zodat het een nachtje kan opstijven in de ijskast.

Zo maak je deze Duitse vanille botercrème

Duitse vanille botercreme 01
Duitse vanille botercreme 02
Duitse vanille botercreme 03
Duitse vanille botercreme 04

Snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes er uit.

Doe de melk in een steelpan en breng het tegen de kook aan.

Voeg de suiker, vanillestok en zaadjes er aan toe.

Roer intussen de eidooiers met de maizena mooi glad.

Duitse vanille botercreme 05
Duitse vanille botercreme 06
Duitse vanille botercreme 07

Doe er 1/3 van het melkmengsel bij en roer het glad.

Doe nu het eimengsel bij het melkmengsel in de pan en verwijder het stokje.

Blijf onafgebroken roeren tot het indikt, roer zodat het niet aanzet op de bodem.

Giet het hete vanillemengsel door een zeef in een koude schaal, druk er vershoudfolie op en laat het in de ijskast afkoelen tot het op kamertemperaruur is

Klop terwijl je wacht de slagroom stijf

Duitse vanille botercreme 08
Duitse vanille botercreme 09
Duitse vanille botercreme 10
Duitse vanille botercreme 11

Zet de schaal met vanillesaus 1 uur in de ijskast.

Klop snel de boter door de vanille creme.

Voeg ook de geklopte slagroom toe.

Meng alle drie de mengsels samen.

Duitse vanille botercreme 12
Duitse vanille botercreme homepage

We strijken de vanille botercrème op de donauwelle-cake.

Als de gebakjes opgemaakt zijn zien ze er zo uit.

We gebruiken deze heerlijke vanille botercrème niet alleen in Donauwelle maar op allerlei gebak.
Tussen koekjes, op cupcakes en in taarten smaakt het ook erg lekker!