SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zo maak je een paasnest

een heerlijke, schattige biscuit taart
Pasen, Taart, Met slagroom en Met chocolade
Paasnest sidepic

Boodschappenlijstje
de 2 chocolade biscuit cakes 
voor de vulling
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker  
de chocolade ganache       
voor de opmaak van het paasnest
de chocolade scherven
cacao, naar smaak    
chocolade eitjes (hoe meer, hoe beter)
optioneel: fijngehakte pistachenootjes

Paasnest sidepicll

Vandaag is het pasen en we zijn al vroeg op, wij helpen de paashaas elk jaar met eitjes verstoppen dus we kunnen niet blijven liggen! Als we dan toch op zijn maken we gelijk even snel het Paasnest af. Dan kunnen de monstertjes straks de taart met eitjes versieren.

Zo maak je een paasnest, van je biscuit cakes

Klop de slagroom met de suiker tot er stijve pieken verschijnen, schep de slagroom in een spuitzak

Paasnest 01
Paasnest 02
Paasnest 03
Paasnest 04

Pak de cakes erbij en bestrijk de eerste met ganache.

Spuit er slagroom op en druk de tweede cake er voorzichtig op.

Bestrijk de bovenkant en de rand rondom ook met ganache.

Zet de cake in de ijskast als jullie ook op monstertjes wachten.

Paasnest 05
Paasnest 06
Paasnest 07

Pak dan de chocolade scherven.

Druk de scherven rondom tegen de taart.

Bestuif de bovenkant van de taart met cacao.

Paasnest 08
Paasnest 09

De taart is klaar om versierd te worden met de paaseitjes.

Tot slot zetten we nog een kuikentje in het paasnest.

Vrolijk pasen en een fijne dag vandaag!