Icon en

Zo maak je bessensapsaus

bij de griemeelpudding morgen
Antroposofische knutsels, Dessert, Oma's recepten en Sauzen
Rode bessensap saus sidepic

Boodschappenlijstje
250 ml rode bessensap
2.5 kaneelstokje
1 theelepel citroenrasp
60 gram fijne suiker
1 eetlepel maizena

Rode bessensap saus sidepicll

Het rode bessensap dat oma gebruikte om haar rode bessensapsaus te maken kwam uit een flesje van Hero. Die flesjes zijn er nog en het recept van oma hebben we ook :) Deze saus smaakt er lekker bij vanille- maar ook bij griesmeelpudding. Het recept voor griesmeelpudding volgt, we maken eerst de saus.

Zo maak je rode bessensapsaus

Rode bessensap saus 01
Rode bessensap saus 02
Rode bessensap saus 03
Rode bessensap saus 04

Doe het bessensap met citroenschil en kaneelstokjes in een pan.

Breng het sap aan de kook en laat het 20 minuten zacht koken.

Voeg de suiker aan het sap toe en los het op door te roeren.

Blijf even roeren tot de suiker helemaal opgelost is.

Rode bessensap saus 05
Rode bessensap saus 06
Rode bessensap saus 07

Roer dan een papje van maizena en water.

Zeef het sap en verwijder citroen en kaneel.

Roer het maizenapapje er door.

Rode bessensap saus 08
Rode bessensap saus 09
Rode bessensap saus 10
Rode bessensap saus 11

Blijf enkele minuten roeren.

Totdat de saus indikt.

Schenk de saus in een glas.

Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.

Rode bessensap saus 12
Rode bessensap saus 13

Bewaar de bessensapsaus in de ijskast.

Maar serveer het warm of op kamertemperatuur.