Icon en

Zelf passata maken

snel klaar en lekker!
Italiaans, Met verse groenten, Bijgerecht en Saus
Verse passata sidepic

Boodschappenlijst
1500 gram rijpe trostomaten
4 teentjes knoflook, in plakjes
1/2 bosje platte peterselie
olijfolie naar smaak

Verse passata sidepicll

Verse passata maken is niet moeilijk met dit recept van een Italiaanse chef, wij wilden meteen aan de slag toen we het lazen. Passata in een pakje of fles is oke maar als je het één keer zelf maakt dan proef je het verschil. Het vraagt wel even tijd, maar het is gemakkelijk in te vriezen dus je kunt het lang bewaren. Voortaan maken wij het zelf. ;)


Zo maak je verse passata

Verwarm de oven voor tot 160°C en was en snij de tomaten en de knoflook.

Verse passata 01
Verse passata 02
Verse passata 03
Verse passata 04

Doe de stukken tomaat in een ovenschaal.

Stooi zeezout, peper en knoflook over de tomaten.

Druppel er olijfolie over en zet de schaal in de oven.

Rooster de tomaten in 45-60 minuten bruin.

Verse passata 05
Verse passata 06
Verse passata 07

Hak de peterselie grof.

Blend tomaten en peterselie.

Roer de tomatenpuréé er door.

Verse passata 08
Verse passata 09

Giet de passata over in een gestereliseerde fles.

Sluit de fles goed af.

Bewaar de passata in de ijskast maar vries wat je teveel gemaakt hebt in.