Boodschappenlijstje
1 mango (125g schone blokjes)
125 ml gecondenseerde melk
een snuf kardemom
geraspte kokos. om door te rollen
Nadat we het leuke verhaal van de Zoetekauw Ganesha hebben (voor)gelezen willen de mini-monstertjes de Laddoo - die hij zo lekker vindt - ook proeven. Het recept is simpel en eigenlijk zo klaar. Na 10-15 minuten roeren duurt het afkoelen nog het langst. Dan kleverige balletjes rollen en weer rollen door de geraspte kokos. Dat is een een leuk werkje voor de monstertjes en dan kunnen ze proeven. Hmmm, lekker!
Zo maak je Mango Laddoo
Pel en snij de mango in blokjes.
Blend de mango tot puree.
Zet de mango middelhoog op.
Doe de kardemom bij de melk.
Giet de melk bij de mangopuree.
Roer het goed door elkaar.
Blijf 10 - 15 minuten stevig roeren.
Terwijl het mangomengsel indikt en kleverig wordt blijf je stevig roeren om aanbranden te voorkomen tot het mengsel loslaat van de pan
Laat het mangomengsel afkoelen.
Rol balletjes tussen je handen.
Rol de balletjes door de kokos.
De mango laddoo is klaar.
Zoek een mooi schaaltje om de Laddoo balletjes in op te dienen, versier het dienblad kleurig en zet er kaarsjes bij.
Fijne Divali!