Boodschappenlijstje
350 gram spaghetti
30 ml zonnebloemolie
1 flinke ui, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
een stukje gember, geraspt
3 eetlepels donkere sojasaus
1 groenten-bouillonblokje
1 mini paksoi, in dunne reepjes
wat fijngesneden selderijblaadjes
Vandaag maken we bami op de Surinaamse manier, grappig genoeg, er wordt geen mie bij gebruikt maar spaghetti. Het is erg lekker en pittig gekruid. Het schattige kleine Madame jeanette pepertje is echt heet, laat je niet foppen. Pas op als de kinderen mee-eten!
Zo maak je Surinaamse Bami
Doe eerst de voorbereiding
Breng in een grote pan het water met wat zout aan de kook.
Doe de spaghetti in de pan en kook het al dente.
Giet de spaghetti af door een zeef en laat even uitlekken..
Spoel het dan goed af met koud water, dan plakt het niet.
Zet de pasta opzij voor nu
Snij de paksoi fijn.
Was het goed.
Laat uitlekken en zet het ook opzij.
Zo maak je de bami
Hak, rasp en pers de ui, gember en knoflook fijn.
Verhit de pan met de olie en bak de ui, knoflook en gember.
Roerbak de spaghetti een minuutje mee
Roer de sojasaus er door.
Verkruimel de bouillonblokjes er over.
Roer er tot slot de pak choi door.
Roerbak de bami nog enkele minuten.
Totdat het gerecht goed heet en mooi bruin gekleurd is
Schep de selderijblaadjes er door.
Serveer de bami (optioneel) met kipspiesjes en pindasaus.
Morgen staat het recept voor de kipspiesjes online