SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We eten Surinaamse Bami

bij de kipsate met pindasaus
Zomer, Hoofdgerecht, Met verse groenten, Met verse kruiden, Kip & gevogelte en Surinaams
Surinaamse bami sidepic

Boodschappenlijstje
350 gram spaghetti
30 ml zonnebloemolie
1 flinke ui, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
een stukje gember, geraspt
3 eetlepels donkere sojasaus
1 groenten-bouillonblokje
1 mini paksoi, in dunne reepjes
wat fijngesneden selderijblaadjes

Surinaamse bami sidepicll

Vandaag maken we bami op de Surinaamse manier, grappig genoeg, er wordt geen mie bij gebruikt maar spaghetti. Het is erg lekker en pittig gekruid. Het schattige kleine Madame jeanette pepertje is echt heet, laat je niet foppen. Pas op als de kinderen mee-eten!

Zo maak je Surinaamse Bami

Doe eerst de voorbereiding

Surinaamse bami 01
Surinaamse bami 02
Surinaamse bami 03
Surinaamse bami 04

Breng in een grote pan het water met wat zout aan de kook.

Doe de spaghetti in de pan en kook het al dente.

Giet de spaghetti af door een zeef en laat even uitlekken..

Spoel het dan goed af met koud water, dan plakt het niet.

Zet de pasta opzij voor nu

Surinaamse bami 05
Surinaamse bami 06
Surinaamse bami 07

Snij de paksoi fijn.

Was het goed.

Laat uitlekken en zet het ook opzij.

Zo maak je de bami

Surinaamse bami 08
Surinaamse bami 09
Surinaamse bami 10
Surinaamse bami 11

Hak, rasp en pers de ui, gember en knoflook fijn.

Verhit de pan met de olie en bak de ui, knoflook en gember.

Roerbak de spaghetti een minuutje mee

Roer de sojasaus er door.

Surinaamse bami 12
Surinaamse bami 13
Surinaamse bami 14

Verkruimel de bouillonblokjes er over.

Roer er tot slot de pak choi door.

Roerbak de bami nog enkele minuten.

Totdat het gerecht goed heet en mooi bruin gekleurd is

Surinaamse bami 15
Surinaamse bami homepage

Schep de selderijblaadjes er door.

Serveer de bami (optioneel) met kipspiesjes en pindasaus.

Morgen staat het recept voor de kipspiesjes online