Boodschappen
125 gram bloem
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop ei (kamertemp.)
1 theelepel vanille extract
½ theelepel bakpoeder
rolfondant, lichtbruin
kleine stukjes rolfondant, diverse kleuren
eetbare goudverf & keukenkwastje
eetbare viltstift, zwart
optioneel: melkchocolade
Vandaag bakken we grappige koekjes voor Eid. We hebben zo'n leuke mini-kamelen-uisteker, precies de goede maat voor mini-monstertjes. Het is eigenlijk een dromedaris want hij heeft maar 1 bult >< We begonnen zo goed, alles ging van een leien dakje toen ineens het rolfondant op was ??? Met zoveel kleine koks in de keuken wordt er weleens wat van gesnoept en alleen het bruin lag voor het grijpen...dan maar over op plan B ;))
Zo maak je onze kamelen koekjes
Maak eerst deeg, met onze PDF
Kneed het deeg kort door.
Rol het uit tussen latjes.
Steek er kamelen uit.
Leg de kamelen op de bakplaat.
Zet ze 10 minuten in de ijskast.
Bak de koekjes in 7 - 8 minuten lichtbruin.
Laat de koekjes afkoelen.
Terwijl de koekjes afkoelen steek je kamelen uit rolfondant, de kleur is Teddybeer-bruin
Maar dan is het fondant op! We moeten even nadenken, wat nu?
Snij gekleurde dekjes voor de kamelen uit fondant.
Plak de dekjes op de bulten met een druppel water.
Teken ogen op de kamelen met een eetbare viltstift.
Verf de franje goud met eetbare verf.
Laat de verf even drogen.
De kamelen zijn erg leuk geworden!
We zouden nu klaar zijn ware het niet dat we met de covid-lockdown niet even fondant kunnen gaan kopen. Dat moet online gebeuren en behalve dat het lang duurt (het is erg druk met online bestellingen), is het ook duur, door de verzendkosten. We besluiten dat chocolade-kamelen een goede tweede optie zijn dus daar gaan we nog even...
Smelt de chocolade au bain marie.
Doop de kamelen in de chocolade.
Laat de chocolade even drogen.
De koekjes zijn klaar, nu willen we thee!
Eid Mubarak, Fijn Suikerfeest gewenst!