Icon en

We bakken krakelingen

lekker!
Nederlands en Koekjes
Krakelingen sidepic

Boodschappenlijstje
1 rol bladerdeeg
1
vrije uitloop bio-eidooier
scheutje melk
of room
75
gram fijne suiker
½ theelepel kaneel

Krakelingen home

Nog zo'n heerlijk Nederlands koekje, krakelingen zijn het vandaag. Met een rol bladerdeeg uit het koelvak bak je zo een koektrommel vol en dan smaken je koekjes echt veel lekkerder dan die uit de supermarkt.

Zo maak je krakelingen

Krakelingen 01
Krakelingen 02
Krakelingen 03
Krakelingen 04

Rol het bladerdeeg uit.

Snij het deeg in stroken.

Buig ze in een hoefijzer.

Buig linker eind naar midden.

Krakelingen 05
Krakelingen 06
Krakelingen 07

Buig rechtereind naar minden.

Druk het midden aan en druk plat.

Leg de koekjes op bakpapier.

Schuif het bakpapier met de koekjes op een bakplaat en zet het 10 minuten in de ijskast

Krakelingen 08
Krakelingen 09
Krakelingen 10
Krakelingen 11

De koekjes rusten even.

Meet de suiker en kaneel af.

Roer het door elkaar.

Roer de dooier met melk los.

Pak de koekjes uit de ijskast en verwarm de oven voor op 180°C / hete lucht 160°C

Krakelingen 12
Krakelingen 13
Krakelingen 14

Bestrijk de koekjes met eigeel.

Strooi er kaneelsuiker over.

Bak de koekjes 20 - 25 minuten.

Neem de krakelingen uit de oven als ze goudbruin en gaar zijn

Krakelingen 16
Krakelingen 17

Laat de krakelingen afkoelen op een rooster.

Heerlijk! Snel thee zetten :)