Icon en

We bakken lentekoekjes!

Het is mei!
Lente, Glazuur / Fondant / (Boter)crème en Koekjes
Lentekoekjes sidepic

Boodschappenlijstje
75 gram boter (kamertemperatuur)                     
75 gram fijne suiker                     
½ vrije uitloop bio-ei (kamertemp.)         
1 theelepel vanille extract
125 gram Zeeuwse bloem + extra    
½ theelepel bakpoeder
poedersuiker, om te strooien    
diverse kleuren rolfondant    

Lentekoekjes sidepicll

Het is lente, de schaapjes staan weer buiten in de wei en bij ons liggen ze ook op de schaal. We hebben kleine en grotere koekjes gebakken met de monstertjes en ze verdwijnen al, terwijl de poppenthee nog niet ingeschonken is ;))

Zo maak je lentekoekjes

Download het recept om het deeg te maken

Lentekoekjes 01
Lentekoekjes 02
Lentekoekjes 03
Lentekoekjes 04

Neem het deeg uit de ijskast.

Kneed het deeg even door.

Rol het deeg tot 1cm dikte.

Steek er schaapjes uit.

Lentekoekjes 05
Lentekoekjes 06
Lentekoekjes 07

Steek ook lentebloemen uit.

Leg bakpapier op de bakplaat.

Leg de koekjes op de bakplaat.

Zet de bakplaat met de koekjes 30 minuten - 1 uur in de ijskast, dan lopen ze tijdens het bakken niet uit

Lentekoekjes 08
Lentekoekjes 09

Bak de koekjes 12-15 minuten op 175°C

Laat de koekjes afkoelen, eerst op de bakplaat, dan op een rooster.

Terwijl de koekjes afkoelen steken we fondant figuurtjes uit

Lentekoekjes 10
Lentekoekjes 11
Lentekoekjes 12
Lentekoekjes 13

Rol het fondant dun uit.

Steek er schapen uit.

Plak het fondant op de koekjes.

Strijk wat water op de achterkant.

Lentekoekjes 14
Lentekoekjes homepage

Druk de fondant-figuurtjes zachtjes op de koekjes.

De lentekoekjes zijn klaar!

Nu gaan we de poppenthee zetten en we maken er een klein feestje van!