SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Waar koopt Snazzie

in Rotterdam?
Info en Shopping Tips!

Bij snazzie koken en bakken we graag en veel, heel vaak met hulp van onze mini-monsters. We gebruiken hiervoor meestal biologische producten omdat we het belangrijk vinden om al vroeg aan ze mee te geven dat lekker en gezond eten belangrijk is. Bovendien worden we van alle dirty dozen berichten over groenten & fruit en over antibiotica in kippen en ander vlees niet vrolijk! We willen graag verstandig en respectvol met de aarde en dieren omgaan en dit al vroeg aan onze jonge helpers meegeven omdat jong geleerd oud gedaan is.

Rechtstreex joke 01
Rechtstreex joke 02
Rechtstreex joke 03
Rechtstreex joke 04

Onze groenten en fruit komen van Rechtstreex, wij kopen ze bij Joke in vestiging Kralingen. Rechtstreex is een overkoepelende Rotterdamse organisatie die in diverse wijken seizoensproducten vers van het land verkoopt en hiermee lokale fruit- & groenten-telers steunt. Je kunt zelf kiezen voor biologisch, bio-dynamisch of onbespoten. Daarnaast verkopen ze ook allerlei andere lokale producten, zoals bijvoorbeeld soepen, zuivel, honing en sappen & dranken en andere producten.

Via hun website doe je elke week je bestelling en die haal je de week erop af. Omdat wij graag onbespoten en biologisch eten kunnen wij hier ons hart ophalen. Alles smaakt ouderwets lekker en supervers! Wil je je aankopen gelijk meenemen dan kun je Rechtstreex ook vaak op de Rotterdamse Oogstmarkt vinden, die is er elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 op het Noordplein.

Jordys 01
Jordys 02
Jordys 03

Bij Jordy's Bakery Kralingen, aan de Vlietlaan 52, kopen we heerlijk vers brood en de lekkerste broodjes, de bakkerij is een begrip in Rotterdam Kralingen. Je kunt er er ook gezellig zitten om ter plaatse je broodje te eten met een lekkere kop koffie of thee erbij. Je kunt er ook een compleet ontbijt of lunch krijgen. Heb je kleintje(s) dan kun je boven op je gemak koffiedrinken en bijkletsen met een vriendin, want er is een superleuk speelhoek. Er is ook een Jordy's Bakery op Katendrecht en aan de Nieuwe Binnenweg.

De groene passage 01
De groene passage 02
De groene passage 03
De groene passage 04

De Groene Passage, op de Mariniersweg 9, is een biologisch winkelcentrum in het centrum van Rotterdam, met verschillende groene winkels onder 1 dak. Alles dat in de Groene Passage wordt verkocht is biologisch, zero waste en Fair Trade.

De supermarkt Gimsel verkoopt allerlei verse produkten van het seizoen, zoals groenten en fruit, brood en zuivel maar bijvoorbeeld ook wijnen en allerlei verpakte producten zonder kleur- geur- suiker en en houdbaarheids-toevoegingen. Ook voor vegan en vegetarische producten kun je hier volop terecht. In de supermarkt vind je ook een afdeling met natuurlijke beauty- en medicinale producten en een met kookboeken.

De groene passage 05
De groene passage 06
De groene passage 07

Van Binnen is een winkel voor natuurlijk wonen. Alle meubels, bedden, stoffen en de accessoires, zijn van natuurlijk materiaal gemaakt. Prachtig design en anti-allergie doordat zelfs de verf die er verkocht wordt op natuurlijke basis is. Je kunt hier ook terecht voor deskundig advies wat betreft styling, inrichting en de nieuwste materialen.

Spirit is een restaurant waar je verantwoord kunt eten maar je kan er ook kant-en-klaar versgemaakt eten afhalen. Ontbijt, lunch of diner, bij Spirit stel je je menu zelf samen doordat er een uitgebreid afhaalbuffet is. Ook voor Vegan's en Vega's. Voor meenemen schep je ook zelf je bakjes vol. Neem zoveel of zo weinig mee als je wilt, weggooien vinden ze zonde bij Spirit! Ook fijn, ze hebben de lekkerste taarten en gebak ;)

In De Wereldwinkel koop je de leukste cadeautjes, voor een ander maar ook voor jezelf. Kaarten, tassen en manden, servies of allerlei andere leuke hebbedingetjes.

Bij de Gimsel Academy kun je terecht voor cursussen en opleidingen zoals yoga en meditatie bijvoorbeeld.

Aditi is de schoonheidssalon waar gespecialiseerde schoonheidsspecialisten voor je klaarstaan om je een gezichts behandeling, harsen, wimpers verven of een ontspannende massage, alles met natuurlijke producten uiteraard.

De groene weg 01
De groene weg 02

Biologische slagerij De Groene Weg vind je onder het dak van de Groene Passage, ook op de Mariniersweg maar op nummer 33. Het biologische vlees en de vleeswaren zijn van de beste kwaliteit, het komt van lokale veeboeren. De vleeswaren en andere producten zijn meestal zelfgemaakt. Hier koop je geen kip uit een legbatterij, in de winkel kunnen ze je alles over de herkomst van het vlees vertellen, de slager en zijn medewerkers zijn kundig, vriendelijk en geduldig.

Abderrahim 01
Abderrahim 02
Abderrahim 03

Onze Rotterdamse stads-imker Abderrahim Banou is een bijzondere man. Zijn missie is om de aarde beter achter te laten dan hij hem vond en zijn passie is het houden van bijen. Abderrahim gelooft in de natuur en in mensen en dat draagt hij graag uit. Hij werkt op natuurlijke wijze en zo bezorgt hij zijn honing ook bij de afnemers, met de bakfiets.

Die heerlijke honing is overal in Rotterdam te koop, ook via Rechtstreex en op de Oogst Markt.  Naast bijen houden en honing maken Abderrahim Banou geeft diverse bijzondere honing workshops en hij verzorgt ook kinderfeestjes. Op zijn website kun je alles lezen over zijn werkwijze,  zijn bijen, zijn duurzame bijenkasten en zijn kippen.

De ster en de lelie 01
De ster en de lelie 02

De Rotterdamse molens De Ster & De Lelie staan op een prachtige plek aan het water, in het Kralingse Bos. De molens zijn gebouwd in 1777 en in 1829 en ze zijn nog steeds in bedrijf. Grappig genoeg malen ze geen meel, waaraan de meeste mensen denken als ze molen horen, maar specerijen en - hou je vast! - snuiftabak. Hoe bijzonder is dat? De specerijen zijn in de molen te koop maar ook bij Rechtstreex en Eco Plaza.

Elke 2de zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen door de molenaar in de molens. Je leert dan heel wat over specerijen en snuiftabak en de toegang is gratis. Omdat er plannen zijn voor een nieuw bezoekerscentrum bij de molens is een bijdrage aan de fooienpot zeer welkom! Vergeet natuurlijk niet wat potjes versgemalen kruiden mee te bnemen, als je er toch bent.

Driekleur grutterij 01
Driekleur grutterij 02
Driekleur grutterij 03

Bij Driekleur Grutterij - Molen De Vier Winden (aan de Terbregse Rechter Rottekade 91) kopen we het meel waar we alle heerlijke broden, koekjes en ander gebak mee maken bij Snazzie. In de molen vind je ook allerlei andere bakbenodigdheden, zoals uitstekers en bakvormen maar ook gekleurd rolfondant en marsepein, bakkerssuiker en sprinkeltjes. Je wordt er altijd vriendelijk geholpen en (bak)vragen staat vrij! Er worden ook bak-workshops gegeven in de molen.

Denk niet dat we alle hotspots in Rotterdam nu gehad hebben, er zijn er nog veel meer! In onze grote stad (groot naar Nederlands begrip) met meer dan 150 nationaliteiten hebben we winkeltjes uit alle culturen waar de leukste en lekkerste dingen verkocht worden. Volgende keer meer hierover!