Icon en

Havermout flapjacks

van Lorraine Pascale
Brits, Gebak en Snacks
Flapjacks side
De boodschappen
175 gram boter
175 gram golden syrup
175 gram rietsuiker
350 gram havermout
1/2 citroen (fijn geraspt)
snuf gemalen gember

lees meer>> Lorraine Pascale
Flapjacks side ll
BBC's Lorraine Pascale is meegevaren op de tijdgeest en van 'comfort food is good for the soul' overgestapt naar 'food & fitness". Haar recepten zijn helemaal trendy met o.a. spelt scones, vegan chick pea 'meatballs' en gluten free brownies.

Van haar zijn deze flapjacks, met havermout en rietsuiker. Heel gezond, voor kinderen van nu.

Verwarm de oven voor op 150°c.

Flapjacks 01
Flapjacks 02
Flapjacks 03
Flapjacks 04
Bekleedt een vorm van 20x20 cm met bakpapier.
Smelt de boter in een ruime pan op laag vuur.
Voeg de suiker aan de gesmolten boter toe.
Doe de golden syrup er ook bij en verwarm het langzaam.
Flapjacks 05
Flapjacks 06
Flapjacks 07
Neem de pan van het fornuis zodra suiker is opgelost.
Roer de havermoutvlokken door de syrup-mix.
Voeg de citroenrasp aan de mix toe en roer het door.
Flapjacks 08
Flapjacks 09
Flapjacks 10
Flapjacks 11
Voeg tot slot een snufje gemberpoeder toe.
Schep de mix in de bakvorm en stam het aan met een lepel.
Zet de vorm in de oven en bak de koek +/- 40 minuten.
Als de koek gaar is laat je hem 15 minuten afkoelen op een rek.
Flapjacks 12
Flapjacks home
Keer de vorm dan om op een snijplank en snij de koek in vierkantjes.
Lekker bij de thee of in het brooddoosje voor op school.
 De BBC noemt Lorraine's flapjacks 'klassiek, taai en goed voor je ziel'. ;)