SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Gemarineerde varkensspiesjes

met rijst en salsa
Hoofdgerecht, Met verse groenten, Met verse kruiden en Varkensvlees
Gemarineerde varkensspiesjes sidepic

Boodschappenlijstje
500 gram varkenshaas
60 ml arachide olie
60ml sojasaus
2 eetlepels balsamico
1 lente-uitje, in ringetjes
1 theelepel verse gember, geraspt
1 teentje knoflook, geperst
versgemalen zwarte peper
½ limoen, sap en rasp

Gemarineerde varkensspiesjes sidepicll

Voor de zondag een recept uit het Sainsbury's Magazine voor varkensspiesjes met rijst. We eten er ook nog een radijs salsa bij, waarvan het recept morgen op snazzie staat. We beginnen vroeg met het vlees te laten marineren, dan hebben de smaken ruim de tijd om in te trekken. De salsa is morgen snel gemaakt! Heb je er graag saus bij? Hier het recept van pittige pindasaus!

Zo maak je gemarineerde varkensspiesjes

Maak eerst de marinade

Gemarineerde varkensspiesjes 01
Gemarineerde varkensspiesjes 02
Gemarineerde varkensspiesjes 03
Gemarineerde varkensspiesjes 04

Doe olie en soja in een grote kom.

Voeg de balsamico en de peper toe.

Snij en pers uitje en knoflook.

Rasp de verse gember.

Gemarineerde varkensspiesjes 05
Gemarineerde varkensspiesjes 06
Gemarineerde varkensspiesjes 07

Roer alles stevig door elkaar.

Snij het vlees in lange repen.

Bedek het vlees met de marinade.

Gemarineerde varkensspiesjes 08
Gemarineerde varkensspiesjes 09
Gemarineerde varkensspiesjes 09a

Zorg ervoor dat het aan alle kanten is bedekt.

Dek de kom af en zet hem in de ijskast.

Week de stokjes in koud water.

Laat het vlees minimaal 2 uur marineren

Kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven staat

Gemarineerde varkensspiesjes 10
Gemarineerde varkensspiesjes 11
Gemarineerde varkensspiesjes 12

Rijg het vlees aan de stokjes.

Verwarm de grillpan.

Grill de spiesjes +/- 3 minuten per kant.

Gemarineerde varkensspiesjes 13
Gemarineerde varkensspiesjes home

De rijst is klaar.

Serveer de spiesjes met radijs-salsa en een pittige pindasaus.

Enjoy!