SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Vanavond eten we spagetti Carbonara

iedereen houdt er van!
Hoofdgerecht, Italiaans, Met kaas, Met ei, Pasta en Met vleeswaren / spek
Spagetti carbonara sidepic

Boodschappenlijstje
100 gram Pancetta
50 gram Pecorino Romano
50 gram Parmezaanse kaas
3 grote biologische eieren
350 gram verse spagetti
2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
50 gram ongezouten boter
zeezout en versgemalen zwarte peper

Spagetti carbonara sidepicll

Vandaag maken we een simpele Italiaanse pasta en een favoriet bij snazzie: Spagetti Carbonara. We kopen verse pasta en ook sla, tomaten en vers Italiaans brood, om erbij te serveren. Groot en klein hier vindt deze heerlijke pasta erg lekker, met al die kaas wat zou er niet lekker aan zijn?

Zo maak je spagetti Carbonara

Doe eerst de voorbereiding

Spagetti carbonara 01
Spagetti carbonara 02
Spagetti carbonara 03
Spagetti carbonara 04

Breng een grote pan water met wat zout aan de kook.

Bak het spek met de geplette knoflook tot het knapperig is.

Rasp de pecorino romano en de parmezaanse kaas.

Was de sla en de tomaten en hak rood sjalotje fijn.

Spagetti carbonara 05
Spagetti carbonara 06
Spagetti carbonara 07

Scheid de eieren.

Klop de eieren los.

Roer er dan de kazen door.

Kook dan de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking

Spagetti carbonara 08
Spagetti carbonara 09
Spagetti carbonara 10
Spagetti carbonara 11

De verse pasta kookt 4 minuten.

Giet af en vang het kookvocht op.

Zet het kookvocht opzij.

Doe de natte pasta terug in de pan

  • Verwijder de knoflook en voeg de pancetta aan de pasta toe, warm het door
  • Neem de pan van het vuur, voeg het ei-kaasmengsel toe en schep het door elkaar
Spagetti carbonara 12
Spagetti carbonara 13

Maak de spagetti carbonara smeuïg door toevoeging van 1 - 2 eetlepel(s) kookwater.

Breng tot slot de pasta op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

Serveer de Spagetti Carbonara met de groene salade met tomaat en ui en met versgesneden brood

Buon appetito!