SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Valt er al iets te oogsten?

Echt wel!
Moestuin, Info, Oogsten, Antroposofisch en Spelend leren
Tomaten sidepicll

We oogsten op mini-formaat
- cherry trostomaten
- mini-pruimtomaten
- mini-groene paprika
- mini komkommers
- frambozen

Al voorbij zijn
- aardbeien
-aalbessen
- lente uien

Tomaten sidepic

De tomaten zijn flink gegroeid! Er hangen ook heel veel tomaten aan onze struiken maar door de vele regendagen kleuren ze helaas niet snel. De vele grote bladeren helpen ook niet, het zonnetje moet de tomaten wel ongehinderd kunnen bereiken.

Zoals de ervaren tomatenteler zegt: we groeien tomaten, geen tomatenbladeren, dus weg ermee. Dat hebben we dus (met pijn in het hart) gedaan, alle grote bladeren zijn verwijderd. Voor het eerst hebben we deze week een bakje tomaten kunnen oogsten en ze zijn prachtig en lekker! De monstertjes zijn er dan ook erg trots op!

Tomaten 01
Tomaten 04
Tomaten 03
Tomaten 04

Naast de kruiden groeien de frambozen, die hebben we bijna tot de grond teruggesnoeid in de afgelopen herfst. Ze zijn flink teruggegroeid maar niet zoveel als in andere jaren. De oogst is ook aanzienlijk minder maar onze hoop is op volgend jaar gevestigd. Misschien hebben ze wat tijd nodig en moeten we deze herfst wat minder rigoreus snoeien!

Frambozen 01
Paprika 01

Dit jaar hebben we weer mini-paprika's in de moestuin, groene deze keer. Helaas hebben we nog steeds slakken op bezoek, die zijn dol op de zachte bladeren van de paprika plant! Gelukkig voor ons laten ze tot nu toe de kleine paprika's met rust, dus nog even dan oogsten we de eerste van dit jaar!

Frambozen 01
Frambozen 02
Paprika 01
Paprika 03

Helaas heeft een ijverige tuinier met het afknippen van de tomatenbladeren ook de komkommerplant afgeknipt :)) De tomaten- en de komkommerplant stonden niet zover van elkaar en als je enthousiast aan het knippen bent is een foutje snel gemaakt. Dus helaas kunnen we geen mini-komkommers meer oogsten dit jaar! Volgend jaar beter!