De boodschappen
1 blikje gezoete, gecondenseerde melk
60 gram boter
120 ml slagroom
45 gram cacao + extra
85 gram pure chocolade
1 theelepel vanille essence
rode en roze sprinkels
1 blikje gezoete, gecondenseerde melk
60 gram boter
120 ml slagroom
45 gram cacao + extra
85 gram pure chocolade
1 theelepel vanille essence
rode en roze sprinkels
We maken alvast karamel-truffels, voor een lieve Valentijn. Het recept is gemakkelijk te maken - ook met kids -, ze smaken te lekker en in de ijskast kun je ze prima bewaren. Met dank aan Martha Stewart!
Zo maak je deze Valentijn truffels
Doe de gecondenseerde melk, slagroom en boter in een pan.
Breng het aan de kook, laat de boter smelten op medium vuur.
Blijf 5-6 minuten roeren tot het indikt en licht verkleurd.
Neem dan de pan van het vuur en laat 5 minuten koelen.
Roer de chocolade en vanille er door.
Roer ook de cacao er door.
Roer de mix glad en glanzend.
Giet de mix in een ondiepe vorm.
Zet de vorm minimaal 4 uur in de ijskast.
Rol er tussen je handen balletjes van.
Rol de truffels door de sprinkels.
en door de mix van 2 kleuren.
Of klassiek, door de cacao.
Zet ze in papieren bakjes.
Verpak de truffels als cadeautje of deel ze op Valentijnsdag met iedereen, wij wensen je veel plezier!