Boodschappenlijstje voor 4 necci
200 gram kastanjemeel
225 ml water
een snufje zout
1 eetlepel extra virgin olijfolie
wat olijfolie om in te bakken
vulling
500 gram ricotta
2 eetlepels rietsuiker
(kastanje)honing naar smaak
Vandaag bakken we Italiaanse pannenkoeken, om precies te zijn Necci uit Toscane. Het beslag wordt voornamelijk van kastanjemeel en water gemaakt, er gaat alleen nog wat olijfolie en een snufje zout in. De vulling van schapen- of koeienricotta wordt gezoet met rietsuiker. In Toscane wordt er dan ook nog kastanjehoning (in Nederland niet te vinden) over de pannenkoeken gedruppeld. Een heel speciaal Toscaans dessert dus, dat wordt geserveerd met espresso.
Wij halveren het recept van de PDF voor 8 necci, wij bakken er 4. De mini-monsters proeven maar vinden ze helemaal niet lekker! Waarom geen lekker bananenpannenkoekje? Met poedersuiker? We zagen de bui al hangen ;))
Zo maak je necci
Zet de oven laag aan en zet er een bord in waarop je de pannenkoeken tijdens het bakken warm kan houden
Doe kastanjemeel, zout en olijfolie in een grote kom.
Voeg het water er aan toe en mix er een glad beslag van.
Pas de hoeveelheid water aan als het beslag te dik is.
Het beslag moet dun genoeg zijn om de hele bodem te bedekken, als je de pan draait
Vet de pan in met olijfolie.
Doe het beslag in de pan.
Bak de necci 2 minuten.
Draai de pannenkoek om.
Bak de andere kant van de pannenkoek 1 minuut
Leg de necci op het bord in de oven.
Doe de ricotta en de suiker in een kom.
Klop de ricotta met de suiker mooi los.
Spreid een laag op elke necci en rol ze op.
Giet tot slot een dun straaltje honing over de necci.
Buon Appetito!