Icon en

Peer & Toffee Muffins

smaken het lekkerst in de herfst
Herfst, Met vers fruit en Muffins
Peer toffee muffins sidepic

Boodschappenlijst
300 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
snuf zout
85 gram lichtbruine basterdsuiker
250 ml melk
2 vrije uitloop bio-eieren
2 rijpe peren
100 gram zachte fudge toffee

Peer toffee muffins sidepicll

Een BBC Good Food-recept waar we onmiddelijk voor vielen zijn peer & toffee muffins. De Doyenne de Comice peren zijn in het seizoen en in combinatie met zachte toffee leek het ons een heerlijk herfstrecept! We begonnen vol goede moed maar het resultaat viel erg tegen. De muffins smaken wel lekker maar in het recept zit een misser waar we al van te voren over twijfelden. In ons PDF-recept lees je de aangepaste versie, dus let op!

Zo maak je peer & toffee muffins

De voorbereiding:
Zet 12 papieren vormpjes in een muffin blik

Peer toffee muffins 01
Peer toffee muffins 02
Peer toffee muffins 03

Smelt de boter en laat het afkoelen.

Schil de peren en snij ze in blokjes.

Snij de zachte toffees ook in blokjes.

Zo maak je het muffin-beslag

Verwarm de oven voor tot 200°C / hetelucht oven 180°C

Peer toffee muffins 04
Peer toffee muffins 05
Peer toffee muffins 06
Peer toffee muffins 07

Zeef het bakmeel met bakpoeder, zout en kaneel in een grote kom.

Voeg de suiker aan het mengsel toe en roer licht door.

Meng het mengsel niet echt door elkaar maar laat het zo.

Meng in een grote kan melk, eieren en boter.

Peer toffee muffins 08
Peer toffee muffins 09
Peer toffee muffins 10
Peer toffee muffins 11

Giet alles in 1 keer bij het droge mengsel.

Doe alle peer en 1/3 van de toffeeblokjes erbij.

Schep het beslag kort door elkaar.*

Bak de muffins in 25-30 minuten goudbruin.

* Vouw in tot het beslag net begint te mengen - het moet klonterig zijn, met meelstrepen - en schep het in de vormpjes, strooi er geen toffeeblokjes over!

Peer toffee muffins 12
Peer toffee muffins home

Want dan komen je muffins zo uit de oven!

Wij drukten daarom extra toffeeblokjes in de gaten.

Baktips

  • Wij denken dat misschien door de zware peer- en toffeeblokjes het beslag wat moeite heeft met rijzen
  • Omdat de muffins minder rijzen dan gewoonlijk wil je de vormpjes misschien iets voller scheppen dan je anders zou doen
  • Strooi geen resterende toffeeblokjes op de muffins voor het bakken, ze smelten in de oven en maken er lelijke gaten in
  • Als je de blokjes toffee op de iets afgekoelde muffins strooit worden ze lekker zacht en zien de muffins er veel beter uit!

Onze muffins zier er heel vreemd uit maar smaken wel okee, verhoudingsgewijs wel teveel toffee zodat het domineert, dus jammer!

We hopen van harte dat jouw muffins op deze manier veel beter lukken, we wensen je alle succes!