SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Tijgerbroodjes

met Nutella
Brood bakken, Met chocolade en Belegd Broodje
Nutella tijgerbroodjes sidepic

Boodschappenlijstje
7 gram instant-gist                                            
150 ml warm water, ongeveer 35 – 40°C             
250 gram (wit brood)meel                            
2 eetlepels suiker                                   
½ theelepel zout                
10 gram zachte boter
Nutella naar smaak
1 vrije uitloop bio-ei     
25 gram Tony’s chocolade, puur 

Nutella tijgerbroodjes sidepicll

Vandaag maken we kleine Nutella-tijgerbroodjes, een kinderfavoriet. Zachte witte broodjes met een dot Nutella er in. Hou je niet van Nutella dan kun je ze ook vullen met jam, custard- of chocoladepudding. Plak er oortjes op en maak op de broodjes tijgergezichtjes van gesmolten chocolade. Succes verzekerd!

Zo maak je Nutella tijgerbroodjes

Nutella tijgerbroodjes 01
Nutella tijgerbroodjes 02
Nutella tijgerbroodjes 03
Nutella tijgerbroodjes 04

Zeef het meel, suiker en zout in de mixerkom.

Doe de gist in een kom en roer het warme water er door.

Zet het opzij tot er bubbeltjes in verschijnen.

Maak een kuiltje in het meelmengsel in de mixer.

Nutella tijgerbroodjes 05
Nutella tijgerbroodjes 06
Nutella tijgerbroodjes 07
Nutella tijgerbroodjes 08

Giet het gistmengsel in het kuiltje.

Mix alle ingrediënten door elkaar.

Voeg de boter toe en mix 15 minuten.

Kneed het deeg met de hand door.

Nutella tijgerbroodjes 09
Nutella tijgerbroodjes 10
Nutella tijgerbroodjes 11
Nutella tijgerbroodjes 12

Strijk olie in een schone kom.

Deeg er in, afdekken met folie.

Laat het deeg in 1 uur verdubbelen.

Kiep het deeg uit de kom.

Nutella tijgerbroodjes 13
Nutella tijgerbroodjes 14
Nutella tijgerbroodjes 15
Nutella tijgerbroodjes 16

Kneed met de hand de lucht er uit.

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.

Vorm er bolletjes van.

Leg de bolletjes op bakpapier.

Maak een schone theedoek nat met warm water en wring hem uit

Nutella tijgerbroodjes 17
Nutella tijgerbroodjes 18
Nutella tijgerbroodjes 19
Nutella tijgerbroodjes 20

Bedek de broodjes met de warme theedoek.

Laat de broodjes 10 minuten rijzen.

Druk de broodjes plat en knip oortjes.

Verdeel het deeg weer in 8 stukken en maak platte cirkels.

Nutella tijgerbroodjes 21
Nutella tijgerbroodjes 22
Nutella tijgerbroodjes 23
Nutella tijgerbroodjes 24

Schep de vulling in het midden van de cirkel.

Vouw de broodjes goed dicht en draai ze om.

Plak de oortjes stevig met wat water op de broodjes.

Herhaal het afdekken en rijzen voor de laatste keer.

Verwarm de oven voor op 170°C

Nutella tijgerbroodjes 25
Nutella tijgerbroodjes 26
Nutella tijgerbroodjes 27

Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei.

Bak ze in 15-18 minuten lichtbruin.

Laat ze afkoelen op een rooster.

Nutella tijgerbroodjes 28
Nutella tijgerbroodjes 29

Smelt intussen de chocolade.

Teken de gezichtjes met een satéstokje.

Om de tijgerbroodjes allemaal mooi rond en gelijk te krijgen moeten we nog een paar keer oefenen! Maar voor nu zijn we er blij mee ;))