SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

The Boy in the Striped Pyjamas

door John Boyne
Engelstalig , Leesboek, Geschiedenis, Informatief en leerzaam en Oorlog en Vrede
De boy in the striped pyjamas sidepic

The Boy in the Striped Pyjamas
10th Anniversary Collector's Edition
Auteur: John Boyne
Illustrator: Oliver Jeffers
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald: niet in deze versie!
Verschenen: oktober 2016
Uitgeverij: Random House Childrens Publ. UK
ISBN13: 9780857533937
Prijs: € 21.00 (HC)
Leeftijd: vanaf 12 jaar

The Boy in the Striped Pyjamas door John Boyle bereikt het 10 jarig jubileum van de eerste druk in oktober 2016. Ter gelegenheid hiervan is een collectors-uitgave van het boek verschenen. 

10 jaar geleden was dit boek onmiddelijk een bestseller, het werd wereldwijd vertaald en gelezen en nu ligt dit prachtige jubileumboek voor ons. Het verhaal wordt prachtig verteld, het ontroert en stemt tot nadenken.

Het leek ons passend nu in mei van dit jaar het einde van Tweede Wereldoorlog ook een jubileum heeft, om dit bijzondere boek onder de aandacht te brengen. 75 jaar leven in vrijheid is toch een heel bijzonder en ook een uitzonderlijk moment in de geschiedenis van de mensheid.

The boy in the striped pyjamas 01
The boy in the striped pyjamas 02
The boy in the striped pyjamas 03
The boy in the striped pyjamas 04

Het aangrijpende verhaal is bedoeld om kinderen ervan bewust te maken van wat er kan gebeuren (en ook in werkelijkheid is gebeurd) in een wereldoorlog. De simpele, rake illustraties van Oliver Jeffers geven dit boek een extra dimensie. Hoe hij het kwaad een gezicht geeft vinden wij heel bijzonder.

Dit boek is misschien niet geschikt voor ieder jong kind maar het is een belangrijk verhaal dat verteld moet blijven worden. Zodat dit deel van de geschiedenis zich nooit herhaald in Europa of nog liever, nergens op de wereld. Hoewel dat waarschijnlijk ijdele hoop is.

3 zacht schijnende sterren voor The Boy in the Striped Pyjamas, van de mini-monsters en de voorlezers!